VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Sportas

03.06. Vilniaus merginų ekipa – prestižinio Europos lėkščiasvydžio turnyro prizininkės

Praėjusį savaitgalį (kovo 1 – 3 dienomis) Švedijos sostinėje vyko didžiausias Europos uždarų patalpų turnyras Hello Stockholm. Turnyre iš viso varžėsi 32 vyrų komandos ir 20 moterų komandų iš visos Europos. Turnyre dalyvavo ir dvi Lietuvos komandos: „Drop That Smile“ merginos ir „Kossmix“ vyrų komanda.

Šis turnyras ypatingas ne tik tuo, kad sutraukia stipriausias komandas iš visos Europos, bet ir tuo, kad turnyro formatas leidžia kiekvienai komandai atvykti su ne daugiau kaip 8–iais žaidėjais. Tai reiškia, kad kiekviena dalyvaujanti komanda įprastai į turnyrą atvyksta su stipriausia savo sudėtimi. Vilniečių komanda „Drop That Smile“ – ne išimtis, visos komandos sudėtyje buvusios merginos yra ir nacionalinės Lietuvos mišrios lėkščiasvydžio rinktinės, besiruošiančios vasarą Vengrijoje vyksiančiam Europos čempionatui, narės. Turnyro organizatoriai dar neprasidėjus turnyrui Vilniečių komandą išreitingavo tarp stipriųjų: joms skirta ketvirtoji vieta reitinge bei numatytos varžybos vienoje iš TOP (stipresniųjų komandų) pogrupių. Nenuostabu, kadangi nacionalinės rinktinės vyr. trenerio Ernesto Vysockio treniruojama merginų komanda „Drop That Smile“ dar sausio mėnesį iškovojo Baltijos čempionų taurės titulą bei užėmė antrąją vietą Latvijos uždarų patalpų lėkščiasvydžio lygoje.

 

Lietuvaitės šeštadienį turnyrą pradėjo be priekaištų: visas rungtynes savo TOP pogrupyje jos įveikė be pralaimėjimų ir pateko tiesiai į ketvirtfinalio varžybas. Sekmadienį ketvirtfinalyje „Drop That Smile“ įveikė esčių komandą „Flying Lemons“, tačiau pusfinalyje trimis taškais nusileido prieš tai grupės varžybose nugalėtai švedžių komandai „GöttLABorg S“. Vėliau būtent ši švedijos komanda laimėjo ir finalinę kovą ir tapo turnyro nugalėtojomis, antroje vietoje palikusios kitą Švedijos komandą „Örebro blå KFUM“. Mažajame finale Vilniaus moterų ekipa susitiko su Šveicarių komanda „Hotshots“ ir sėkmingai užbaigė turnyrą rezultatu 9:7 įveikusios varžoves ir pasidabindamos bronzos medaliais. Tai aukščiausias Lietuvos lėkščiasvydžio sportininkių pasiekimas tokio masto užsienio turnyre.

 

Turnyre taip pat dalyvavo ir Vilniaus vyrų ekipa „Kossmix“. Organizatoriai šiai komandai skyrė 19–ąją vietą bendrame reitinge, tačiau vilniečiai pranoko šį rezultatą: jie iš varžybų sugrįžo su keturiomis pergalėmis ir trimis pralaimėjimais, bendroje turnyrinėje lentelėje užimdami 11–ąją vietą. Tai buvo pirmasis „Kossmix“ komandos pasirodymas „Hello Stockholm“ turnyre, kurį komanda pati vertina sėkmingai.

Atgal