VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Sportas

05.13. Kelialapius į Europos žaidynes užsitikrino 3 baidarininkų ir kanojininkų įgulos

Trakuose baigėsi dvi dienas trukusios Lietuvos baidarių ir kanojų irklavimo taurės - D. ir Z. Survutų memorialo - varžybos. Jose buvo dalijami ne tik pirmieji sezono trofėjai, bet ir kelialapiai į šių metų Europos žaidynes, vyksiančias birželio mėnesį Minske.

200 m varžybose daugiausia intrigos buvo vienviečių baidarių varžybose, kur prie starto linijos stojo tituluoti Lietuvos baidarininkai.

Jau trečius metus iš eilės Lietuvos taurę iškovojo Arturas Seja. Praėjusių metų pasaulio ir Europos vicečempionas distanciją įveikė per 35,56 sek. Antrojoje vietoje likęs 2015 ir 2016 metų Europos čempionato prizininkas Ignas Navakauskas nugalėtojui pralaimėjo 0,54 sek. Trečiąją vietą užėmė estas Kasparas Sula, ketvirtas liko Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių prizininkas Edvinas Ramanauskas.

Alfredo Pliadžio nuotr.

Pergalė taurės varžybose garantavo A. Sejai vietą Lietuvos rinktinėje ir kelialapį į Europos žaidynes.

Vietą Lietuvos rinktinėje jau užsitikrino ir Rio olimpinių žaidynių finalininkai Ričardas Nekriošius ir Andrejus Olijnikas. Jie neturėjo sau lygių dviviečių baidarių 1000 m distancijoje.

Pergalė vienviečių kanojų 1000 m varžybose garantavo kelialapį į Europos žaidynes Vadimui Korobovui.

200 m distancijoje titulą gynusį V. Korobovą įveikė Henrikas Žustautas. 2015 metų Europos žaidynių čempionas H. Žustautas nuotolį įveikė per 40,82 sek. ir šios distancijos pasaulio rekordininką V. Korobovą aplenkė 1,02 sek. Kuris iš šių kanojininkų gins Lietuvos garbę Europos žaidynėse, paaiškės antradienį Trakuose vyksiančiame papildomame atrankos plaukime.

H. Žustautas poroje su Ilja Dovidovskiu laimėjo Lietuvos taurę ir dviviečių kanojų 1000 m varžybose. Dėl teisės startuoti šioje distancijoje Europos žaidynėse, papildomame atrankos turnyre jie susirungs su Jevgenijaus Kuračionoko ir Osvaldo Murzos duetu.

Moterų 200 m kanojų vienviečių Lietuvos taurę laimėjusi Rūta Dagytė dėl vietos Lietuvos rinktinėje papildomame atrankos plaukime varžysis su Gabriele Čerepokaite.

Antrosios Europos žaidynės vyks birželio 21-30 dienomis. Baidarių ir kanojų irkluotojai Minske varžysis dėl 16-os medalių komplektų.

Atgal