VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Sportas

06.04. Kaune rungsis per 200 jaunųjų penkiakovininkų iš 21 šalies

Birželio 10 dieną Kaune prasidės Europos jaunių (iki 17 ir 19 metų) šiuolaikinės penkiakovės čempionatas, į kurį savo sportininkus deleguos 21 valstybė.

Dalyvauti čempionate užsiregistravo Austrijos, Baltarusijos, Bulgarijos, Čekijos, Didžiosios Britanijos, Estijos, Ispanijos, Italijos, Latvijos, Lenkijos, Lietuvos, Portugalijos, Prancūzijos, Rusijos, Slovakijos, Švedijos, Šveicarijos, Turkijos, Ukrainos, Vengrijos ir Vokietijos delegacijos.

Pasibaigusios registracijos duomenys rodo, kad į Kauną vien sportininkų susirinks 225. Prieš metus Lenkijoje vykusiame analogiškame čempionate dalyvavo 195 jaunieji penkiakovininkai.

Tai reiškia, kad Europos čempionatas taps didžiausiomis šiuolaikinės penkiakovės varžybomis Lietuvos istorijoje.

Europos čempionato dalyviai Kaune susirinks birželio 9 dieną, o kovas pradės birželio 10-ąją Tuomet į kovą stos 19-mečių merginų ir vaikinų estafečių dalyviai.

Birželio 11 dieną vyks 19-mečių merginų asmeninės rungties atrankos varžybos, birželio 12-ąją - 17-mečių merginų finalas ir 19-mečių vaikinų atranka, birželio 13-ąją - 17-mečių vaikinų ir 19-mečių merginų finalai, birželio 14-ąją - 19-mečių vaikinų finalas, o birželio 15-ąją čempionatas finišuos 17-mečių merginų ir vaikinų bei 17-mečių ir 19-mečių mišriomis estafetėmis.

17-mečiai varžysis plaukimo, bėgimo ir šaudymo rungtyse, o 19-mečiai - dar ir fechtavimosi.

Plaukimo varžybos vyks Girstučio baseine (Kovo 11-osios g. 26), fechtavimosi - Lietuvos sporto universiteto manieže (Aušros g. 42), o bėgimo ir šaudymo - Nemuno saloje.

Europos jaunių čempionatas - antrasis didelis tarptautinis renginys, kurį per pastaruosius trejus metus ėmėsi rengti Lietuvos šiuolaikinės penkiakovės federacija. 2017 metais Vilniuje surengtas suaugusiųjų pasaulio taurės finalas Tarptautinės šiuolaikinės penkiakovės sąjungos buvo pripažintas geriausiu metų renginiu.

Atgal