VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Sportas

06.22. Lietuvos vėliavą Europos žaidynių atidarymo ceremonijoje neš Liveta Jasiūnaitė

Penktadienį, Europos žaidynių atidarymo dieną, į Minską atvyko gausiausia Lietuvos delegacijos dalis – lengvosios atletikos komanda. Jos gretose – prieš savaitę nacionalinį ieties metimo rekordą pagerinusi Liveta Jasiūnaitė. Būtent jai patikėta nešti Lietuvos vėliavą Europos žaidynių atidarymo ceremonijoje.

„Nežinau, kodėl Lietuvos komandos vadovai pasirinko būtent mane, bet jausmas labai geras. Tai didelė garbė, kiekvieno sportininko svajonė. Galiu sakyti, kad vieną iš dviejų su Europos žaidynėmis susijusių svajonių būsiu įgyvendinusi,“- vos atvykusi į Minską kalbėjo L. Jasiūnaitė.

Liveta, kokios mintys užplūsta žinant, kad jau vakare teks nešti Lietuvos vėliavą?

Ceremonija užtruks, todėl žinau, kad lengva nebus. Tačiau man tai yra garbės reikalas.

Jauti papildomą spaudimą ar motyvaciją?

Kol kas jokio jaudulio. Bet kai jau stovėsiu su vėliava rankoje, visko gali būti (juokiasi). Vėliavnešės funkcija motyvuoja, sufleruoja, kad su trenere esame teisingame kelyje.

Prakalbai apie dar vieną svajonę Europos žaidynėse, kokia ji?

Tikslas - numesti ietį virš 60 metrų. Būti kažkur arti rezultato, kokį pavyko pasiekti praėjusį savaitgalį. Konkrečiau apie tikslus kalbėti sunku, nes čia laukia naujas, kitoks, neįprastas varžybų formatas, tad daug kas paaiškės tiesiog stadione. Tikslas, kaip ir kiekvieno sportininko, yra nugalėti, lipti ant pakylos, parodyti kuo geresnį rezultatą.

Artimiausiomis dienomis sinoptikai čia, Minske, prognozuoja besikeičiančius orus, kartais lietų ir perkūniją. Kokiu oru geriausiai sekasi tau?

Man geriausios sąlygos – apniukęs dangus, vėsus oras. Matyt, kažko tokio galima tikėtis ir varžybose.

Kaip ir kiti LTeam komandos nariai, Lietuvos lengvaatlečiai į Minską atvyko šiuolaikiškais „Lietuvos geležinkelių“ traukiniais.  Antrosiose Europos žaidynėse dalyvauja apie 4000 atletų. Žaidynių programą sudaro 15 sporto šakų, 23 rungtys. 8-iose iš jų vykdoma kvalifikacija į 2020-ųjų metų Tokijo olimpines žaidynes. Lietuvai atstovauja 72 sportininkai.

Atgal