VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Sportas

08.27. Penktoji Morkaus regata Ūla

Gintarė Daučiūnienė

Š.m. rugpjūčio 17-18 d. vyko tradicinė penktoji Morkaus regataŪla.Ji buvo skirta Dzūkijos šviesuoliui Morkui Bruzgiui atminti. Upe Ūla plaukė 17 baidarių, maršrutu Rudnia – Pauosupė. Ši regata buvo viena iš gausiausių, nes joje dalyvavo virš 50 dalyvių. Visi dalyviai į Pauosupę  atvyko šeštadienio rytą , susipažino, pasistatė palapines. Iškilmingas renginys prasidėjo 11 valandą, jį atidarė Ryto draugijos pirmininkas Algimantas Bruzgys. Jis papasakojo apie Ryto draugijos skyriaus veiklą ,kurią 1921 metais įsteigė Morkus Bruzgys ir vėliau 1928 metais ji buvo reorganizuota  į Šv. Kazimiero skyriaus veiklą. Taip pat Algimantas papasakojo, kad skyriaus ataskaitą Morkus į Vilnių pristatė tik iš antro karto tik 1929 metais, nes pirmą kartą lenkų žandarmerija nepraleido ir skyriaus dokumentai buvo likviduoti. Po oficialios kalbos buvo pakelta Varėnos vicemero Giedriaus Samulevičiaus prieš du metus padovanota LDK vėliava su Vyčiu ir sugiedotas Lietuvos himnas. Po renginio pirmininkas supažindino dalyvius su plaukimo baidarėmis maršrutu ir 33 žmonės 12 valandą paliko sodybą. Pavakary visisėkmingai įveikę plaukimo trasą ir kupini įspūdžių, gražių prisiminimų grįžoį sodybą.

Vėliau buvo suorganizuotos trys komandos – Virginijaus, Redos ir Kristinos, kurios savo jėgas išbandė virvės traukime, žaisdamos tinklinį ir krepšinį. Stipriausi virvės traukime buvo Kristinos komanda. Žaidimo dalyviai  buvo apdovanoti  knygomis „Aš – mano žmogus. Žinys“. Vakare buvo kepami šašlykai, kūrenamas laužas, pirtis.

Sekmadienį įvyko „Ryto“ draugijos ataskaitinis susirinkimas, buvo išrinkta nauja valdyba. Priimti du nauji nariai Birutė ir Vacys. Nuspręsta rinkti pinigus naujai Algimanto knygai „Morkus“ leidybai. Pakartotinai pateikti projektus Vilniaus, Varėnos savivaldybėms ir kultūros ministerijai.Padėkoję už smagiai praleistą laiką, kupini gerų emocijų ir įspūdžių dalyviai išsiskirstė iki kitų metų. (pridedamos nuotraukos- valdybos, himno ir virvės traukimo)

 

 

 

Atgal