VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Sportas

06 12. Lietuvos futbolo treneriai žinias atnaujino su anglų specialistu

 

Bronius Sasnauskas

Praėjusią savaitę Kaune, Nacionalinėje futbolo akademijoje, vyko Lietuvos futbolo federacijos (LFF) ir Tarptautinės futbolo federacijos (FIFA) organizuojami trenerių kursai, kurių metu patirtimi su mūsų šalies treneriais dalijosi futbolo specialistas iš Anglijos Stivenas Konstantinas (Stephen Constantine).

 Kursuose dalyvavo daugiau nei 30 įvairių klubų trenerių. Dauguma jų treniruoja Lietuvos aukščiausios ir pirmosios lygos komandas, šiuo metu ar anksčiau dirbo su šalies rinktinėmis.

 Europos futbolo sąjungos (UEFA) PRO licenciją turintis 47-erių metų S. Konstantinas yra dirbęs su JAV, Kipro, Anglijos komandomis bei Indijos, Malavio, Sudano rinktinėmis. Lietuvoje jis viešėjo jau antrą kartą - tokius pačius kursus S. Konstantinas vedė ir prieš dvejus metus.

 Specialisto teigimu, šių kursų metu buvo stengiamasi pagerinti ir atnaujinti futbolo trenerių žinias, jiems perteikti naujausias treniruočių metodikas.

 "Dabar jaunieji futbolininkai yra itin žingeidūs. Tie laikai, kuomet treneriai liepdavo žaidėjui ir jis vykdydavo, jau seniai praėjo. Stengiamės tinkamai paruošti trenerius, kad jie visada ir laiku turėtų teisingus atsakymus. Šiuolaikiniai treneriai dirbdami naudoja vizualines priemones, stengiasi aiškinti kiekvieną futbolininko žingsnį ar sprendimą", - dėstė anglas.

 Pasak šiuose kursuose dalyvavusio Šiaulių "Šiaulių" klubo vyriausiojo trenerio Gedimino Jarmalavičiaus, mokytis niekada nėra vėlu: "Jei galvosi, kad viską žinai ir tau nereikia mokytis, tai jau nėra gerai. Džiugu, jog šio lektoriaus dėstoma programa atitinka daugumos mūsų norus ir lūkesčius. Kiekvienas mūsų įgijęs žinių, vėliau jas pritaikys pas save klubuose".

 LFF I lygoje žaidžiantį "Palangos" klubą treniruojantis žinomas Klaipėdos futbolo jaunimo treneris Rimantas Skersys, kuris kursuose dalyvavo jau antrą kartą, taip pat džiaugėsi kursais ir lektoriaus darbu: "Kiekvieni kursai yra saviti ir skirtingi, todėl perteikiamos žinios yra visai kitokios. Lektorius S. Konstantinas yra gana reiklus, puikiai išmanantis savo darbą ir mokantis perteikti savo žinias kitiems".

 Šiuo seminaru LFF ir FIFA bendri mokymų projektai šiemet nesibaigs. Birželio viduryje bus organizuojami užsiėmimai masinio futbolo instruktoriams, o liepos mėnesį vyks FIFA seminaras futbolo teisėjams.

Atgal