VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Sportas

07 10. Nemokamomis mankštomis kauniečiai bus skatinami sportuoti reguliariai

 

Kotryna Liegaitė

 

Sekmadienį Kauno senamiestyje, pastaraisiais metais neatpažįstamai pagražėjusiame Santakos parke, startuos nuotaikingų mankštų programa "Judėk linksmai", kurią kauniečiams ir miesto svečiams pristato sveikatingumo iniciatyva Geros sveikatos klubas.

 Iki pat rugsėjo vidurio po vasaros dangumi vyksiančias mankštas profesionalūs treneriai ves kartu su žinomais kauniečiais. Pirmąjį Geros sveikatos klubo mankštų programos renginį ves visiems gerai pažįstama aerobikos pradininkė ir Lietuvos moterų sporto asociacijos prezidentė energingoji Joana Bartaškienė.

 "Noriu, kad mano vedamos mankštos būtų prieinamos kiekvienam - atėjusiam pirmą kartą ir seniai sportuojančiam, vyresniam ir jaunesniam. Todėl sieksiu, kad pratimai būtų paprasti, tačiau naudingi ir smagūs", - žadėjo J. Bartaškienė.

 Siekiant ugdyti reguliaraus mankštinimosi įgūdžius, kartu su sveikatingumo klubų tinklu "Impuls" buvo sukurta speciali sporto užsiėmimų programa "Judėk linksmai". Ji išskirtinė tuo, kad mankštose kviečiami dalyvauti įvairaus amžiaus ir fizinio pasirengimo žmonės: patyrę ir pradedantieji, studentai ir senjorai, šeimos su vaikais.

 "Mūsų veikla tiesiogiai susijusi su žmonių sveikata, todėl žinome, kad ją ir gerą savijautą pirmiausiai lemia pats žmogus ir jo gyvenimo įpročiai. Reguliariai mankštinantis galima ne tik geriau jaustis, bet ir išvengti daugelio ligų. Ir tam nereikia didelių valios pastangų bei daug laiko - svarbiausia išsiugdyti sveiką įprotį nuolat sportuoti. O lengviausia tą padaryti, linksmai ir naudingai leidžiant laiką kartu su bendraminčiais nuotaikingose mankštose", - sako Kęstutis Čereška, socialinės sveikatingumo iniciatyvos Geros sveikatos klubas steigėjas ir tarptautinės farmacijos bendrovės "GlaxoSmithKline Lietuva" vadovas.

 Birželio mėnesį Geros sveikatos klubo užsakymu atliktas tyrimas atskleidė, kad daugiau nei pusė (52 proc.) Lietuvos gyventojų sportą įvardija kaip vieną svarbiausių veiksnių, lemiančių gerą žmogaus sveikatą. Tačiau net 42 proc. apklaustųjų prisipažino sportuojantys nereguliariai, kai pasitaiko proga, ir beveik kas penktas (18 proc.) teigia nesportuojąs visai.

 Šią padėtį pakeisti siekia socialinė sveikatingumo iniciatyva Geros sveikatos klubas. Nuo birželio jis mankštas organizuoja Vilniuje, liepą gera iniciatyva pasiekė ir Kauną. Visos Geros sveikatos klubo pristatomos mankštos vyks kiekvieną sekmadienį, nuo 13 val., Santakos pievoje prie miškelio.

Atgal