VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Sportas

07 30. Treneris K. Kemzūra: šansų prieš argentiniečius neturėjome

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės vyriausiasis treneris Kęstutis Kemzūra po pralaimėtų pirmųjų rungtynių Londono olimpinėse žaidynėse Argentinos komandai sakė, kad jo vadovaujamai komandai labiausiai nepavyko žaidimas ginantis.

"Leidome varžovams dominuoti. Reikia pripažinti, kad jie žaidė geras rungtynes. O mes tai vėluodavome, tai trūkdavo susikalbėjimo. Gal kiek pradžioje sugebėjome pasistumdyti, bet vėliau klaidos neleido nutolti ar kontroliuoti žaidimą, - sakė K. Kemzūra. - Nesustabdėme Luiso Skolos (Luis Scola) ir Emanuelio Džinobilio (Emanuel Ginobili). Trūko komunikacijos, energijos, agresyvumo. Žaidžiant prieš tokį varžovą, kai šiek tiek kažko trūksta, rezultatas iškart kitoks. Pelnėme beveik 80 taškų, tačiau puolime neblizgėjome, žaidimas buvo statiškas. Skaudu, kad pirmosios rungtynės pasibaigė būtent taip. Kalbant atvirai, pagal tai, kaip šiandien žaidėme, šansų neturėjome. Jie kontroliavo viską. Dabar laukia labai svarbios rungtynės su Nigerija. Joms reikia sutelkti visą dėmesį. Reikia atiduoti skolą už pralaimėjimą Venesueloje. Lengva nebus".

"Šiandien apskritai nesužaidėme nei gynyboje, nei puolime. Buvome mieguisti, vis atsilikinėjome nuo varžovų vienu žingsniu, aikštelėje buvome daugiau ar mažiau statistai. Argentiniečiai mus pranoko viskuo. Pagrindinė mūsų problema buvo gynyba, ypač žaidžiant dviese prieš du. Mums primetė tiek taškų, kad užtektų dvejoms rungtynėms, - kalbėjo Lietuvos rinktinės įžaidėjas Šarūnas Jasikevičius. - Dabar reikia galvoti apie rungtynes su Nigerija. Tai bus gyvybės arba mirties klausimas. Olimpinėse žaidynėse pralaimėti dvejas rungtynes iš eilės būtų nelabai smagu".

"Tikiuosi, kad pralaimėjimas paveiks teigiamai. Gavome šaltą dušą. Pamatėme, ką mums dar reikia daryti, - sakė 20 taškų pelnęs Lietuvos rinktinės kapitonas Linas Kleiza. - Metimai nekrito, imdavome žaisti po vieną. Negalima taip rungtyniauti, daryti tokias vaikiškas klaidas, kokias darėme šiandien".

"Gaila, kad nepavyko laimėti. Jie labai gerai pataikė, o mes atakavome prasčiau. Argentiniečiai pasižymi geru poziciniu žaidimu. Mūsų tikslas buvo jį uždaryti, bet nepavyko. Jie rungtyniavo labai gerai. Tai buvo pirmosios rungtynės olimpiniame turnyre. Tikiuosi, kad pamažu įsižaisime", - teigė Lietuvos komandos vidurio puolėjas Jonas Valančiūnas.

Lietuvos rinktinė antradienį 16.30 val. (Lietuvos laiku) žais su Nigerijos komanda. 

Atgal