VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Sportas

08 06. Disko metikas V. Alekna Londono olimpinėse žaidynėse pateko į finalą

Iš Londono praneša specialusis Eltos korespondentas Tomas Gaubys:
Dukart olimpinis ir dukart pasaulio čempionas Virgilijus Alekna Londono olimpinių žaidynių disko metimo atrankos varžybose pirmadienį įrankį numetė 63 m 88 cm. Iki kvalifikacinio normatyvo lietuviui pritrūko 1 m 12 cm, tačiau jis pateko į antradienį vyksiantį finalą. 40-mečio vilniečio rezultatas atrankos varžybų A grupėje buvo ketvirtas, o tarp visų dalyvių - dešimtas.

Geriausiai atrankos varžybose pasirodė Pekino olimpinių žaidynių čempionas 33-ejų metų estas Gerdas Kanteris - 66 m 39 cm. Antras liko 2009 ir 2011 metų pasaulio bei šių metų Europos čempionas 27-erių metų vokietis Robertas Hartingas - 66 m 22 cm.
"Nepavyko ir tiek. Rytas ankstyvas, todėl nelengva. Visada taip būna. Šioks toks jaudulys yra, bet manau, kad vis tiek pateksiu į finalą. Savo grupėje esu ketvirtas, todėl turiu daug šansų, - po A grupės varžybų teigė V. Alekna. - Vakare rezultatai būna geresni. Jei pateksiu į finalą, tikrai toliau numesiu".
Iš A grupės atletų kvalifikacinį normatyvą - 65 m - įvykdė tik indas Vikas Govda (Vikas Gowda, 65 m 20 cm) ir iranietis Ehsanas Hadadis (65 m 19 cm). Likę finalo dalyviai paaiškėjo vėliau, pasibaigus varžyboms B grupėje.
Sėkmingiausias buvo antrasis Sidnėjaus ir Atėnų olimpinių žaidynių čempiono V. Aleknos bandymas. Pirmuoju mėginimu lietuvis diską nusviedė 62 m 32 cm, o trečiasis bandymas nebuvo įskaitytas. "Trečiuoju mėginimu labai norėjau numesti kuo toliau. Savo disko čia neturiu, o su kitais kol kas dar nesusidraugavau, todėl jis ir išslydo", - apie nesėkmingą metimą sakė V. Alekna.
Finalas, kuriame dalyvaus 12 sportininkų, vyks antradienį 21 val. 45 min. (Lietuvos laiku).
"Finalui nebėra kada ruoštis. Svarbiausia iki jo gerai pailsėti", - sakė V. Alekna.

Atgal