VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Sportas

09 21. Londono olimpinių žaidynių prizininkai bus pagerbti spalio 5-ąją

Milda Markevičienė

Londono olimpinių žaidynių prizininkų pagerbimo ceremonija iš rugsėjo 27 dienos nukelta į spalio 5-ąją. Renginys vyks Vilniuje, viešbutyje "Radisson Blu Hotel Lietuva".
Olimpinius medalius iškovoję penki Lietuvos sportininkai bus apdovanoti naujais BMW automobiliais. Taip pat bus pagerbti treneriai, medikai, mokslininkai, sporto šakų federacijų ir miestų sporto padalinių vadovai.
Spalio 12 dieną Vilniuje, "Karolinos" viešbučio konferencijų centre, vyks Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) Generalinės asamblėjos atsakaitų ir rinkimų sesijos. Šiuo metu LTOK sudaro 103 nariai, 27 garbės nariai ir vienas garbės sekretorius. Naująjį LTOK prezidentą rinks tik komiteto nariai.
Ketvirtadienį įvykusiame paskutiniajame 2008-2012 metų kadencijos LTOK Vykdomojo komiteto posėdyje organizacijos prezidentas Artūras Poviliūnas sakė, kad jo baigiama rengti Vykdomojo komiteto atsakaita šį kartą skirsis nuo ankstesnių. A. Poviliūno teigimu, didžioji dalis pranešimo bus skirta Londono olimpinėms žaidynėms, tačiau jame bus ir padėkos žodžių buvusiems jo bendražygiams bei linkėjimų naujajai LTOK valdžiai - savotiška programa, kuria ji galės pasinaudoti.
"Nežinau, kaip ataskaita bus įvertinta, bet galime pasidžiaugti ne tik per ketverius, bet ir per visus 24-erius metus nuveiktais darbais", - sakė daugiau nei du dešimtmečius LTOK prezidento pareigas ėjęs A. Poviliūnas. Rugsėjo 14 dieną jis pranešė, kad nesieks septintosios kadencijos. Beje, A. Poviliūnas per 24-erius metus nepraleido nė vieno Vykdomojo komiteto posėdžio.
LTOK olimpinių sporto šakų komisijos teikimu, Vykdomasis komitetas nutarė skirti 100 000 tūkst. litų olimpinių komandinių sporto šakų (išskyrus krepšinio) federacijoms.
LTOK Vykdomasis komitetas taip pat nutarė netenkinti olimpinės šiuolaikinės penkiakovės čempionės Lauros Asadauskaitės prašymo padovanoti jai BMW "Gran Turismo“ automobilį, kuris yra 78 tūkst. brangesnis už jau paskirtą transporto priemonę.
LTOK viceprezidentas, Olimpinių programų darbo grupės bei olimpinės misijos vadovas Algirdas Raslanas pažymėjo, kad būtina išspręsti premijų negavusių Londono olimpinių žauidynių prizininkų pirmųjų trenerių ir kitų nusipelniusių sporto specialistų paskatinimo klausimą. "Asmenims, kurie nebuvo akredituoti Londono olimpinėse žaidynėse, Kūno kultūros ir sporto departamentas nesutinka skirti premijų. Tai - neteisybė. Esant tokiai konfliktinei situacijai, būtina ieškoti sprendimo, nes jau prasidėjo pasirengimas kitoms olimpinėms žaidynėms", - pabrėžė A. Raslanas. Lėšų papildomoms premijoms, LTOK viceprezidento Vyto Nėniaus siūlymu, nutarta prašyti Vyriausybės.

Atgal