VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Sportas

01 11. Vyriausybė skirs deramą dėmesį šalies plaukimo sporto šakai

Antanas Kleinauskas

Trečiadienį Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius priėmė Lietuvos plaukimo federacijos (LPF) prezidentą Tomą Kučinską, Londono olimpinę bei pasaulio čempionę Rūtą Meilutytę, čempionės trenerį John Rudd ir šiuolaikinės penkiakovės olimpinę čempionę Laurą Asadauskaitę-Zadneprovskienę.

Vyriausybės vadovas pasveikino olimpines čempiones ir pasidžiaugė jų pasiekimais. Susitikime taip pat buvo aptartos pagrindinės Lietuvos plaukimo federacijos keliamos problemos.

„LPF prezidentas T. Kučinskas ir sportininkės išdėstė savo požiūrį į plaukimo sporto šakos problemas. Blogiausia, kad Lietuva neturi tarptautinio lygio plaukimo komplekso, kuris galėtų būti naudojamas ir šalį garsinančių sportininkų treniruotėms, ir Lietuvos žmonėms, besirūpinantiems savo sveikata,“ – po susitikimo sakė premjeras A.Butkevičius.

LPF prezidentas T.Kučinskas išreiškė viltį, kad bus rasta lėšų naujam aukšto lygio baseinui Vilniuje statyti. Vilniaus Lazdynų baseinas, kuriame šiandien tenka treniruotis garsiems sportininkams, jau 34 metus nebuvo remontuotas iš pagrindų. Pastačius naują sporto kompleksą būtų galima rengti tarptautinio lygio plaukimo sporto varžybas. Modernus 50 m. ilgio baseinas tarnautų ir visuomenei.

Ministras Pirmininkas patikino susitikimo dalyvius, jog supranta esamą prastą Lietuvos plaukikų situaciją ir ieškos galimybių, kaip šią problemą spręsti.

„Deja, šių metų biudžete, sudarytame dar ankstesnės Vyriausybės, lėšos baseinui nebuvo numatytos. Surengsime bendrą Finansų ministerijos, Vilniaus miesto savivaldybės, Kūno kultūros ir sporto departamento atstovų posėdį, į kurį pakviesime ir LPF prezidentą. Tikimės, kad visi kartu rasime sprendimą,“ – teigė Vyriausybės vadovas A.Butkevičius.

Premjero nuomone, iš pradžių derėtų bent iš dalies sutvarkyti Lazdynų baseiną, kuris vėliau galėtų būti naudojamas sportininkų apšilimui. „Suprantama, turime kaip įmanoma greičiau ieškoti galimybių ir lėšų tarptautinio lygio baseino statyboms Vilniuje,“ – teigė A. Butkevičius.

Atgal