VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Sportas

02 05. Daugkartinis Sartų čempionas S. Kėrys apgynė garbę

Žilvinas Paškauskas

Praėjusių metų Sartų žirgų lenktynių čempionas varėniškis Stanislovas Kėrys apgynė garbę ir šiemet užkopė ant nugalėtojų pakylos aukščiausiojo laiptelio. Jis iškovojo "Didįjį žiemos prizą" (12 tūkst. litų), kurios steigėja - Žemės ūkio ministerija. S. Kėriui taurę įteikė žemės ūkio ministras Vigilijus Jukna.
Pernai absoliutus trasos rekordas -2 min. 03,219 sek., kurį pasiekė S. Kėrys, nebuvo pagerintas. Nugalėtojas su tuo pačiu Sakalu šįmet buvo kiek lėtesnis, 1609 m distanciją įveikęs per 2 min. 04,870 sek. Tačiau žiūrovui nuolatiniam šių lenktynių dalyviui, kuris ištisus metus, iki kitos žiemos šventės ir vėl bus tituluojamas metų karaliumi, negailėjo aplodismentų.
"Lenktynės puikios. Mano pasiektas rezultatas ne liūdina, o džiugina. Juk rekordų kasdien neįmanoma, o gal ir nereikia gerinti. Palaukim kitų metų...", - džiaugdamasis pergale ir mįslingai šypsodamasis nugalėtojas kalbėjo jį iškart po pergalingo finišo apsupusiems žurnalistams.
Antrą rezultatą kovoje dėl pagrindinio trofėjaus parodė Egidijus Gudonis su Rodney Augustinu (2min. 05,010 sek.), o trečiąjį - Žydrūnas Vasilionka, su Global Light (2 min.05,781 sek.)
Ilgiausioje, 3200 metrų distancijoje, suaugusių žirgų vadeliotojai varžėsi dėl tarptautinio "Arvi" prizo, kurį, kaip ir buvo prognozuota, išsivežė Latvijos sportininkė Tatjana Martinsonė. Ji šioje distancijoje su Coming Heart sugaišo 4 min. 15,817 sek.
Antras su Unski Blue finišavo Mindaugas Daineka (4 min. 17,209 sek.), o trečiąją vietą užėmė Aurimas Sakalovas su Perle D'Eutrope, sugaišęs 4 min. 19,723 sek.
Pasak lenktynių spaudos centro pranešimo, 40 tūkstančių Dusetų hipodrome susirinkusių žiūrovų plojimais sutiko prieš varžybų atidarymą ledo take pasirodžiusius Ministrą Pirmininką Algirdą Butkevičių su žmona Janina, Seimo Pirmininką Vydą Gedvilą, žemės ūkio, vidaus reikalų ir ūkio ministrus V. Jukną, Dailį Alfonsą Barakauską ir Birutę Vėsaitę, lenktynių organizacinio komiteto pirmininką, žemės ūkio viceministrą Vidmantą Kanopą, Zarasų rajono merą Arnoldą Abramavičių, Dusetų seniūną Saulių Kėblį ir kitus garbingus svečius.

Atgal