VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Sportas

05 21. VU sportininkų laimėjimai 2013 –jų metų Lietuvos aukštųjų mokyklų DZIUDO čempionate

VU docentas dr. Remigijus Naužemys

Š. m. gegužės 11 dieną Kaune vyko tradicinis universitetinių aukštųjų mokyklų Dziudo čempionatas, kuriame  aktyviai kovojo ir didžiulis mūsų ALMA MATER  šio olimpinio sporto mėgėjų būrys- per 25 studentai. Pelnyti net 14 įvairios prabos medalių.

VU komanda su savo treneriu ir komandos vadovu doc. dr. R. Naužemiu po sėkmingų varžybų

Merginų grupėje asmeninėje įskaitoje pagal svorio kategorijas  prizininkėmis tapo ir aukštas vietas iškovojo šios sportininkės:

-48 kg – 2-ą vietą Aura Kisieliūtė (CHF,3 k.);

3-ą vietą Akvilė Strakauskaitė (GMF,1k.).

-52 kg – 2-ą vietą  Rūta Aksionova ( FsF, 2 k. magistr.);

3-ą vietą  Aistė Zaronaitė  (MF,4 k.).

-57 kg –3-ias vietas iškovojo  Diana Kurlovič ir Božena Chandžan (FsF,1k.).

-70 kg –3-ą vietą Justė Sadauskaitė (Fil.F,4)

-78 kg –3-4 vietą Eglė Kungytė  (EF,1)

+78 kg -3-ą vietą Justina Griciūtė (GMF,4).

Penktas vietas iškovojo ir labai brangius taškus (po 13 taškų) į bendrą komandos aruodą įnešė Evelina Merkytė (GMF,2 k.), Aušrelė Karosaitė GMF,3 k. ir Kotryna Marija Miciukevičiūtė (MF,2 k.).

Mūsų šauniosios merginos rungtyniaudamos  drąsiai ir ryžtingai komandinėje įskaitoje iš 8 komandų surinkusios 98 taškus  iškovojo 2-ją komandinę vietą. (LSU-111 taškų – 1-a vieta, VU-98 taškai -2-a vieta ir MRU – 95 taškai 3-a vieta)

Finalinė dvikova. Ant tatamio kovoja čempionato  prizininkas VU stipruolis, Chemijos fakulteto 4 kurso studentas (kairėje, mėlyna kimono) Donatas Jasas

Vyrų grupėje asmeninėje įskaitoje pagal svorio kategorijas nugalėtojais ir prizininkais tapo bei įskaitinius taškus pelnė šie sportininkai:

-66 kg – 1-ą vietą iškovojo ir aukso medalį pelnė Mykolas Lukoševičius (EF, 1);

3-ą vietą Eimantas Tukačiauskas (KF,1)

-100 kg -3-ą vietą  Donatas Jasas CHF,4 k.) .

+100 kg-2-ą vietą Kliment Olechnovič (MIF, doktorantas);

3-ą vietą Gantas Cibas (EF, 2 k.).

5-ą vietą svorio kategorijoje -81 kg iškovojo ir 13 taškų pelnė Tautvydas Žinys (FF,2 k.)  7-as vietas iškovojo ir po 10 įskaitinių taškų pelnėVitalijus Timošenko svorio k.- 60 kg (MF, rezidentas) ir Deivydas Nenartavičius TVM,3 k. (svorio kateg. -73 kg) bei 9-as vietas iškovojo ir po 8 įskaitinius taškus pelnė: Mantas Kuprys, Žydrūnas Kuršaitis ir Laurynas Tamaševičius (visi FF, 2 kurso studentai).

Komandinėje įskaitoje mūsų vaikinai iš 9 komandų surinkę 94 taškus iškovojo aukštą 3-ą komandinę vietą. (MRU -106 taškai-1-a vieta, LSU-101 taškas -2-a vieta, ir VU - 94 taškai- 3-a vieta).

Džiugu kad VU dvikovos  šakos DZIUDO ir SAMBO sportas yra neblogame lygyje. Nors vyksta kartų kaita ir treniruočių sąlygos dėl mažų patalpų bei kitų ypatumų nėra itin palankios, bet didžiulio jaunųjų sportininkų entuziazmo dėka bei tolerantiško VU SSC vadovybės, konkrečiai žinomos sportininkės SSC direktorės doc. dr. Ramunės Žilinskienės požiūrio, mūsų stipruoliai dalyvaudami įvairaus rango varžybose, palyginus su kitomis aukštosiomis mokyklomis, eilę metų išlaiko aukštas pozicijas ir sėkmingai  garsina mūsų universitetą.

Sėkmingai pasibaigus pagrindinėms metų varžyboms, nuoširdžiai linkime mūsų stipruolėms ir stipruoliams geros ir sėkmingos sesijos bei gražių, turiningų bei prasmingų vasaros atostogų.

Ant apdovanojimo pakylos laiptelių geriausi Lietuvos aukštųjų mokyklų treneriai: iš deš. į k.- VU docentas dr. R. Naužemys, MRU komandos vadovas ir treneris docentas Algis Mečkovskis ir LSU treneris bei Lietuvos DZIUDO rinktinės vyr. treneris Petras Vinciūnas. Apdovanojimo regalijas įteikė varžybų vyr. teisėjas Alfredas Fiurstenbergas (kairėje), ir Lietuvos SAMBO federacijos viceprezidentas, šių varžybų pagrindinis organizatorius KRU doc. dr. Linas Obcarskas (dešinėje)

DZIUDO sportininkų kvalifikacijos kėlimas - DAN-KYU meistriškumo  įvertinimo egzaminai

Nuoširdus sveikinimas

VU Dziudo sekcijos nariai, kurie nori tęsti sporto karjerą DZIUDO sporte ir dalyvauti aukšto rango varžybose turi nuolat kelti savo sportinį meistriškumą, kad   įgytų teisę juosėti tam tikros pakopos vienokios ar kitokios spalvos diržą, nuo 6-1 KYU pakopos ( nuo balto iki rudo diržo) ir iki DAN sistemos meistriškumo pakopos –juodo diržo (1-6 DANO). Šių taisyklių stengiasi prisilaikyti ir VU DZIUDO mėgėjai.

Todėl neatsitiktinai š. m. Lietuvos aukštųjų mokyklų DZIUDO čempionato eigoje, akylai stebint sportininkų dvikovas ant tatamio, dalyvaujant DZIUDO treneriui (II DANAS), doc. dr. Remigijui Naužemiui ir Lietuvos DZIUDO Federacijos DAN-KYU komisijos Direktorei Danguolei Novikovienei (V DANAS)  6,5 ir 4 KYU pakopų meistriškumo egzaminus sėkmingai išlaikė šie mūsų universiteto studentai –DZIUDO rinktinės nariai:

Aura Kisieliūtė – 4 KYU (oranžinis diržas);

Božena Chandžan – 6 ir 5 KYU ( baltas ir geltonas diržai);

Vytautas Janulevičius – 6 ir 5 KYU ( baltas ir geltonas diržas);

Eglė Kungytė – 6 ir 5 KYU ( baltas ir geltonas diržas);

Diana Kurlovič - (6 ir 5 KYU baltas ir geltonas diržas;

Justė Sadauskaitė – 6 ir 5 KYU (baltas ir geltonas diržas);

Natalija Stepurko – 6 ir 5 KYU (baltas ir geltonas diržas);

Mantas Kuprys – 6 KYU (baltas diržas);

Žydrūnas Kuršaitis (6 KYU) baltas diržas.

Tad nuoširdžiai sveikiname sėkmingai išlaikius meistriškumo egzaminus  ir linkime  toliau kelti savo sportinio  meistriškumo lygį bei garsinti mūsų universiteto vardą toli už jo ribų.

VU SSC administracija ir visas jos aktyvas

Atgal