VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Sportas

06 11. Arimantas Pocevičius

Gražaus bei garbingo 65 metų jubiliejaus proga  SVEIKINAME šaunųjį mūsų imtynininką - sambistą bei dziudoistą, SAMBO sporto meistrą, Lietuvos SAMBO rinktinės narį (1972-1975), daugkartinį Lietuvos, suaugusiųjų , bei senjorų meistrų Europos, pasaulio  čempioną bei prizininką,  kitų svarbių varžybų, turnyrų nugalėtoją, sumanų  trenerį ir organizatorių, Lietuvos Žemės ūkio  akademijos absolventą, Žemaitijos krašto ąžuolą

               ARIMANTĄ POCEVIČIŲ,

 ir nuoširdžiai  linkime jam kuo didžiausios  sėkmės įvairiose gyvenimo srityse, o ypač populiarinant SAMBO sportą ne tik Kėdainių krašte, bet ir visoje Lietuvoje.

LIETUVOS SAMBO FEDERACIJA

 

Arimanto Pocevičiaus gyvenimo vingiai

VU docentas, socialinių mokslų daktaras Remigijus Naužemys

Šia ne eiline proga Lietuvos SAMBO ir DZIUDO sporto  mėgėjus ir gerbėjus bei Valstybinio laikraščio „Lietuvos Aidas“ skaitytojus išsamiau bei plačiau supažindiname su šios išskirtinės asmenybės gyvenimo vingiais:  darbine, sportine bei visuomenine veikla.

Arimantas Pocevičius gimė 1948 m. birželio 10 dieną Klaipėdos apskrities Skuodo  mieste tėvų Juozo ir Stanislavos Pocevičių šeimoje. Joje be Arimanto augo 3 seserys ir vienas brolis, kurie surado savo vietas asmeniniame gyvenime ir dabartiniu metu  gyvena Skuode bei  Kretingoje.

Arimanto mokslai ir darbinė veikla.  1966 m. baigęs Skuodo vidurinę mokyklą, gabus jaunuolis įstojo į tuometę Lietuvos žemės ūkio akademijos mechanizacijos fakultetą ir kurį 1971 m. sėkmingai baigęs įgijo prestižinę tuo meto  žemės ūkio inžinieriaus – mechaniko specialybę.

Vokietija. 2009 m. pasaulio DZIUDO čempionato nugalėtojas A. Pocevičius stovi ant aukščiausio apdovanojimo pakylos laiptelio

Baigęs mokslus,   keletą  metų dirbo Skuodo Melioracijos Statybos Valdyboje (MSV), vėliau daugelį metų sėkmingai darbavosi UAB „IRGITA“ svarbaus Kėdainių padalinio vadovu, o  papildomai, visuomeniniais pagrindais - Kėdainių sporto mokykloje SAMBO bei DZIUDO treneriu. Dirbdamas treneriu jis parengė neblogo meistriškumo lygio sportininkų būrį, kurie tapo  įvairių varžybų nugalėtojais ir prizininkais. Žinomesni iš jų: Vladas Jančiauskas , Vladas Serapinas, Artūras Šilanskas, Aleksandras Bėlovas, Remigijus Petrauskas, Ema Butkevičiūtė, broliai Renaldas ir Antanas Cukanovai ir kiti.

Italija. 2009 m. Europos DZIUDO čempionas A. Pocevičius su savo sūnumi džiaugiasi iškovota taure ir aukso medaliu

Sporto veikla. NorsArimantas SAMBO sportususidomėjo ganėtinai vėlokai- būdamas tik- 3-čio  kurso studentu. Bet talentingas jaunuolis iš prigimties turėdamas išskirtines fizines ypatybes bei psichologines savybes - būdamas vikrus, stiprus, drąsus, ištvermingas bei ryžtingas, treniruojant tuo meto geriausiam bei garsiausiam Lietuvos SAMBO bei DZIUDO treneriui, Lietuvos čempionui, sporto meistrui Antanui Bubneliui  greitai tobulėjo ir neužilgo savo svorio kategorijoje (visų lengviausiame  bei lengviausiame)  tapo Lietuvos vice čempionu ir čempionu, bei kitų svarbių varžybų nugalėtoju ir prizininku.

Pateikiame svarbesnius Arimanto Pocevičiaus laimėjimus jaunimo bei suaugusių  sportininkų grupėje

*1969 m. Lietuvos jaunimo SAMBO  pirmenybėse – 2-a vieta

*1972 m. Lietuvos SAMBO čempionate Vilniuje  - 2-a vieta;

*1972 m. Estijos respublikos atviruose SAMBO pirmenybėse-1-a vieta;

*1972 m. Leningrado karinės apygardos pirmenybėse – 2-a vieta;

*1973 m. Lietuvos SAMBO čempionate – 1-a vieta (čempionas);

*1974 m. Sovietų Sąjungos (TSRS) Kaimo draugijos („UROŽAI“) žaidynėse – 2-a vieta;

*1968 -1980 m. daugkartinis Lietuvos „Nemuno“ SD SAMBO ir DZIUDO pirmenybių nugalėtojas ir prizininkas.

Arimanto laimėjimai SAMBO sporte senjorų grupėje:

*2003 m. Pasaulio čempionate Prancūzijoje – 2-a vieta;

*2004 m. Europos čempionate Lietuvoje – 1-a vieta (čempionas);

*2005 m. Pasaulio čempionate Čekijoje – 2-a vieta;

*2005 m. Europos Sąjungos šalių čempionate Lietuvoje – 1-a vieta;

*2007 m. Pasaulio čempionate Graikijoje – 3-a vieta;

*2008 m. Europos čempionate Baltarusijoje – 2-a vieta;

*2009 m. Pasaulio čempionate Lietuvoje – 1-a vieta (čempionas);

*2011 m. Pasaulio čempionate Graikijoje – 1-a vieta (čempionas);

*2012 m. Pasaulio čempionate Maroke – 2-a vieta.

Arimanto laimėjimai DZIUDO sporte senjorų amžiaus grupėje

*2006 m. Europos čempionate Čekijoje – 3-a vieta;

*2007 m. Europos čempionate Vokietijoje – 2-a vieta;

*2007 m. Europos komandiniame DZIUDO čempionate Lietuvoje – 2-a vieta;

*2008 m. Pasaulio čempionate Belgijoje – 1-a vieta (čempionas);

*2009 m. Europos čempionate Italijoje – 1-a vieta (čempionas);

*2009 m. Pasaulio čempionate Vokietijoje – 1-a vieta (čempionas);

*2010 m. Europos čempionate Kroatijoje – 3-a vieta;

*2010 m. Pasaulio čempionate Vengrijoje – 3-a vieta;

*2011 m. pasaulio čempionate Vokietijoje – 3-a vieta.

Graikija. 2011 m. SAMBO čempionato laimėtojas A. Pocevičius su kitu Lietuvos stipruoliu, čempionato prizininku J. Dumbausku

Arimantas dykai laiko vėjais nešvaistė ir nešvaisto. Laisvalaikiu jis padeda pravesti įvairias sporto varžybas Kėdainių rajono bei seniūnijų šventėse,  puoselėja savo gyvenamos vietos aplinką, o kad palaikytų sportinę formą, su bendraminčiais keletą kartų savaitėje žaidžia futbolą, o savo sportinį meistriškumą 3 kartus savaitėje tobulina  ant imtynių kilimo bei TATAMIO.

Š. m. birželio 10 dieną (pirmadienį) A. Pocevičius savo - 65-jį  gimtadienį sutinka rungtyniaudamas Europos DZIUDO senjorų čempionate Paryžiuje.  Tad linkime jam gerų bei sėkmingų startų ir čempionato medalio.

Atgal