VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Sportas

12 07. 2014 metais Vilniuje – didžiausias sporto įvykis – pasaulio ledo ritulio čempionatas

Balandžio 20–26 dienomis Vilniaus „Siemens“ arenoje vyks  pasaulio ledo ritulio čempionato I diviziono B grupės varžybos, kuriose kovos Lietuvos,  Kroatijos, Didžiosios Britanijos, Nyderlandų, Lenkijos ir Rumunijos rinktinės.

„Lietuvos sostinei – tai maloni žinia, kad tokio aukšto lygio sporto renginys vyks Vilniuje. O mūsų miestui labai svarbu, kad apsilankytų kuo daugiau žiūrovų, kuo daugiau turistų ir svečių. Tuomet ir miesto ekonomika auga, ir galimybės,  gavus mokesčius, kais pasidalinti – atgal investuoti į sportą.

Tikiuosi, kad ledo ritulys taps dar viena sporto šaka, kuri garsins Vilnių ne tik Baltijos valstybių regione, bet ir Europoje, ir pasaulyje“, – sakė Vilniaus meras Artūras Zuokas.

Pasak Nacionalinės ledo ritulio lygos vykdomojo  direktoriaus  Remigijaus  Valicko, tikimasi parduoti iki 35 tūkstančių bilietų, prognozuojama sulaukti apie 1,5 tūkstančių Anglijos, Kroatijos ir Nyderlandų ledo ritulio aistruolių.   

Turnyro sąmata – apie 2 mln. litų, iš valstybės prašoma parama - 1 mln. litų. Apie pusę milijono litų už areną ketina sumokėti Vilniaus miesto savivaldybė.

Atgal