VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Sveikata

08 02. Ach, vasara…

Valentina Jekateriničeva

Taip nutiko, kad atostogų metu gegužę lankiausi turistinėje kelionėje.

Pamačiusi svetimas šalis, nepajutau ankstesnės nuostabos ir susižavėjimo, bet kelionė man buvo reikalinga tam, kad įsitikinčiau: „Visur gerai, o namuose - geriausia!“ Kad būtų galima palyginti, naudinga kur nors išvykti.

Vasarą teko lankytis Antakalnyje esančioje poliklinikoje. Visi žino, kad patekti pas gydytoją specialistą reikia šeimos gydytojo siuntimo. Sveikatą reikia stebėti, kitaip būtų sunku gyventi! Taip nutiko, kad ilgus metus, kai poliklinika buvo senamiestyje, mano terapeutė buvo Genė Grikevičienė, kilusi iš Panevėžio. Genė terapeute ir vyr. gydytojo pavaduotoja Antakalnio poliklinikoje dirbo virš 30 metų.

Per tuos metus keitėsi poliklinika – sujungė vaikų ir suaugusiųjų poliklinikas. Gerai tai ar ne, spręsti ne man, nes mano vaikai jau suaugę, tiesiog neįprasta matyti mažus vaikus suaugusiųjų poliklinikoje. Poliklinika suremontuota, nebeliko eilių pas gydytojus. Kartais pas gydytoją specialistą tekdavo laukti 2-3 mėnesius.

Mano gydytojai-terapeutai taip pat keisdavosi. R.Samulienė, vėliau – D.Prokopavičienė, abi jaunos, domėjosi savo profesija.

Ačiū už rūpestingumą terapeutei E.Mamedovai. Tik gaila, kad gydytojai dėl įvairių priežasčių keisdavosi.

Ačiū Sveikatos apsaugos ministerijai, kad yra pasirinkimo galimybė. Mano terapeutas jaunas, dar didelės patirties neturi, bet jautrus, dėmesingas, kantrus. Tai Dargiris Beresnevičius. Duok Dieve jam kantrybės ir sveikatos dar ilgus metus.

Daug metų mano stomatologe buvo Janina Regina Kačkuvienė, patyrusi gydytoja, gero charakterio simpatiška moteris. Pas stomatologą vaikščiojau kaip šventėn, be jokios baimės! Visus pacientus gydė itin rūpestingai. Apie jos rūpestingą dantų gydymą aš žinojau seniai, kai teko šalinti dantį. Procedūra nelengva ir gydytojui, ir pacientui. Atmintyje iškyla nemaloni procedūra šalinant protinį dantį. Kam jis reikalingas, jei tik jam išdygus, reikia šalinti? Tai istorija, tinkanti serialui. J.R.Kačkuvienė – gydytoja nuo Dievo, „juvelyrė“, savo darbo specialistė. Dirba ji fantastiškai. Dantį pašalino taip, jog net nepatikėjau, kad procedūra baigta. Ji pakeri savo meistriškumu, tapo mano asmenine stomatologe. O juk yra ir kiti pacientai, reikia pasirūpinti ir jų sveikata, išklausyti bėdas ir džiaugsmus.

Gydytoja jautrios sielos žmogus: skaito knygas, lankosi teatruose, koncertuose, keliauja, domisi visuomeniniu miesto gyvenimu. Gimusi Panevėžyje. Miestas garsus teatro spektakliais, įdomiais ir garbingais žmonėmis, švara ir jaukumu.

Vilniaus miesto Antakalnio poliklinikoje J.R.Kačkuvienė išdirbo 30 metų. Kai 2014 m. sausį išėjo į užtarnautą poilsį, pasijutau tarsi našlaite. Juk kai eini pas specialistą, lauki realios pagalbos ir abipusio supratimo. Tai svarbu ir gydytojui, ir pacientui.

Noriu padėkoti traumatologui Raimundui Lapėnui už kuklumą ir naudingus patarimus, taip pat dėmesingai okulistei V.Strazdienei, kardiologui J.Drobniui, ginekologei M.Nenarokovai ir visiems, skyrusiems man dėmesį lankantis Antakalnio g.59 poliklinikoje.

Noriu pareikšti dėkingumą ir medikams, dirbantiems klinikinėje ligoninėje Antakalnio gatvėje (kaimynystėje su poliklinika), tai specialistai iš Nefrologinio skyriaus, kuriame man teko gydytis 2014 m. žiemą. To skyriaus vedėjai Editai Gruodytei, gydytojoms – Loretai Vaišnorienei, Palmyrai Labanauskienei, Nefrologijos sk. vyr. med. sesutei Larisai Behterevai, med. sesutei Svetlanai Burlakovai, iš dializės skyriaus (skyrius ligoniams su dirbtiniu inkstu) – med. sesutei Julijai Jekateriničevai ir Elenai Kličner.

Klinikinės ligoninės fizioterapijos skyriuje daug metų sėkmingai dirba masažistė Vera Kuznecova ir sk. vedėja fizioterapeutė Daina Bardzienė.

Noriu pasveikinti medicinos seserį Juliją Jekateriničevą gimtadienio proga, palinkėti jai sėkmės nelengvame darbe ir geriausios kloties šeimoje.

Norėtųsi, kad gydytojus lydėtų gera sveikata ir puiki nuotaika, kad kitiems padėtų sveikti. Ypač noriu paminėti gydytojų nuoširdumą, med. seserų ir sanitarių šypsenas. Šypsena – tai didžiulis ligonio palaikymas.

Ačiū, lenkiuosi Jums visiems, vardan pacientų sveikatos aukojantiems ir dieną, ir naktį.

Sėkmės Jums visiems!

Iš rusų k. vertė Birutė Silevičienė

Atgal