VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Sveikata

01 10. ŠMM ir "Maisto bankas" tęs iniciatyvas, ugdančias vaikų sveikos gyvensenos įpročius

Švietimo ir mokslo ministras Dainius Pavalkis pasirašė sutartį su labdaros ir paramos fondu "Maisto bankas". Šia sutartimi pratęsiamas bendradarbiavimas įgyvendinant projektą "Sveikatiada" - socialinę iniciatyvą, kuria ugdomi vaikų sveikos gyvensenos įpročiai.
"Pasirašydami sutartį su socialiai atsakingo verslo atstovais stipriname unikalų švietimo, sveikatos ir verslo bendradarbiavimo tinklą. "Sveikatiada", įtraukianti vis daugiau dalyvių, siūlo įdomių, naudingų sprendimų. Skatiname mokyklas aktyviai prisidėti prie iniciatyvų, kurių rezultatas - sveiki vaikai", - sakė D. Pavalkis.
Labdaros ir paramos fondas "Maisto bankas" kviečia šalies mokyklas prisijungti prie "Sveikatiados", populiarinti sveiką gyvenimo būdą, taip pat pasinaudoti galimybe nemokamai gauti Lietuvos ūkininkų užaugintų daržovių.
"Maisto banko" l. e. p. direktorius Vaidotas Ilgius pabrėžė, kad sveikatingumo ugdymas - daugiau nei sportas ar sveika mityba. Tai požiūris į mus supantį pasaulį, gamtos išteklių tausojimas, gebėjimas derinti darbą ir laisvalaikį. Sveika gyvensena yra sąmoningai pasirenkamas ir natūraliu tampantis gyvenimo būdas.
Šioje programoje dalyvauja mokiniai iš daugiau nei penkių šimtų šalies mokymo įstaigų.
Beveik 13 tūkst. šalies mokinių rudenį sveikos mitybos įgūdžius ugdė "Sveikos mitybos trimestro" veiklose - domėjosi sveikos ir subalansuotos mitybos principais, maisto pasirinkimo piramide, rinko maistingus pusryčių, pietų ir vakarienių patiekalų receptus, dalyvavo "Pusryčių šventėse", "Vaisių ir daržovių mitinguose", lapkričio 8-ąją paminėjo Europos sveikos mitybos dieną.
2015 metais numatyta daugiau sveikos gyvensenos įpročiams ugdyti skirtų veiklų. Mokiniai susipažins su skirtingų šokių judesiais, išbandys tradicines mankštas ir įvairių sporto šakų pratimus, draugiškose varžybose rungsis su tėvais, mokytojais, sportininkais. Minint pasaulinę vandens dieną mokiniai bus kviečiami domėtis vandens savybėmis ir jo ištekliais pasaulyje.
"Maisto bankas", remiamas verslo partnerių ir bendradarbiaudamas su Švietimo ir mokslo bei Sveikatos apsaugos ministerijomis, projektą "Sveikatiada" įgyvendina nuo 2008 metų. Projektą finansuoja Sveikatos apsaugos ministerija, UAB "Mondelez Lietuva Production", UAB "Suslavičius-Felix", UAB "Danone", UAB "Nestle Baltics".

Atgal