VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Sveikata

01 05. Šalies vaistinėse pradedamos teikti farmacinės rūpybos paslaugos

Nuo 2016 m. sausio 1 d. Lietuvoje įsigalioja Farmacijos įstatymo nuostatos dėl farmacinės rūpybos paslaugų įteisinimo. Farmacinė rūpyba - tai gydytojo, vaistininko ir gyventojo bendradarbiavimas, siekiant nustatyti ir išspręsti su vaistinių preparatų vartojimu susijusias sveikatos problemas.
Pasak sveikatos apsaugos ministrės Rimantės Šalaševičiūtės, pasirašiusios įsakymą, kuriuo patvirtintas farmacinės rūpybos paslaugų teikimo tvarkos aprašas, naujuoju įsakymu sukurta teisinė aplinka vaistinėms vykdyti platesnio pobūdžio sveikatinimo veiklą.
"Farmacinė rūpyba yra geras pagrindas vaistininkams, universitetinį išsilavinimą turintiems specialistams, reikšmingai prisidėti prie žmonių sveikatinimo. "Pacientas, gydytojas, vaistininkas" - darnus tokios grandies bendradarbiavimas yra svarbus veiksnys gydymo sėkmei. Tai liudija ES valstybių patirtis, kur vaistinėse farmacinė rūpyba plačiai diegiama arba jau įdiegta", - sako ministrė. 
Farmacinės rūpybos paslaugos turės atitikti bendruosius ir specialiuosius reikalavimus, kurie nustatomi atsižvelgiant į paslaugos pobūdį. Vaistinė, prieš pradėdama teikti farmacinės rūpybos paslaugas, turi pateikti informaciją Valstybinei vaistų kontrolės tarnybai apie numatomas vykdyti farmacinės rūpybos paslaugas ir užtikrinti, kad jos netrikdys įprastinio vaistinės darbo.

Atgal