VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Sveikata

03 04. Minint Tarptautinę moters dieną, Seime organizuojama kraujo donorystės akcija „Nedovanok gėlės – išgelbėk man gyvybę“

Kovo 8 d., antradienį, 15–17 val. Seimo Europos informacijos biure vyks Seimo Jaunimo ir sporto reikalų komisijos ir Nacionalinio kraujo centro organizuojama kraujo donorystės akcija „Nedovanok gėlės – išgelbėk man gyvybę“. Šia akcija siekiama padėti gelbėti gyvybes ir atkreipti visuomenės dėmesį į smurtą prieš moteris artimoje aplinkoje.

„Beveik kas antra lietuvė ir kas trečia europietė patiria fizinį ir (arba) seksualinį smurtą artimoje aplinkoje. Tai – 62 milijonai moterų. 67 proc. apklaustų moterų apie smurtavimo atvejus nepranešė policijai ar kitai organizacijai. Dažnai tai lemia visuomenės netolerancija smurto aukoms ir suvokimo stoka apie smurtą artimoje aplinkoje. Kviečiame susivienyti ir smurtui prieš moteris tarti griežtą „NE“, paaukojant kraujo ir gelbėjant moterų gyvybes. Akcijoje ypač laukiami vyrai – parodykite savo pavyzdžiu, kad nepritariate smurtui, išgelbėkite gyvybę“, – teigia organizatoriai.

Atgal