VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Sveikata

03 21. D. Mikutienės pastangos sugriauti odontologų savivaldą gali privesti prie streikų

Odontologai nepritaria Seimo Sveikatos reikalų komiteto pirmininkės D. Mikutienės parengtam pakartotiniam Odontologų rūmų įstatymo pakeitimo projektui ir jos siūlomoms Odontologijos praktikos įstatymo pataisoms. Politikės iniciatyvą laiko galimu asmeniniu kerštu, Rūmų veiklos griovimu, o taip pat įžvelgia ir galimus jos asmeninius interesus.

LR Odontologų rūmų atstovai nepritaria Seimo Sveikatos reikalų komiteto pirmininkės Dangutės Mikutienės pakartotine iniciatyva parengtam naujam Odontologų rūmų įstatymo pakeitimo projektui ir jos siūlomoms Odontologijos praktikos įstatymo pataisoms. Rūmų vadovų teigimu, vasario mėnesį pateiktas jos projektas sudaro prielaidas odontologijos paslaugų kokybės prastėjimui, kainų augimui bei atveria galimybes galimai korupcijai.

„D. Mikutienės pakartotine iniciatyva parengtas naujas Odontologų rūmų įstatymo (Nr. IX-1929) pakeitimo įstatymo projektas (Nr. XIIP-3087(3) yra ne tik žalingas, bet ir prasilenkiantis su bet kokia sveika logika. Mūsų nuomone, ši iniciatyva yra nukreipta į Odontologų rūmų sunaikinimą bei sudaro sąlygas ateityje daryti įtaką odontologų veiklai per pačius įvairiausius tikrinimus, stebėjimus, reglamentus ar normatyvus. Jam įsigaliojus, kontrolė taptų ne efektyvumo gerinimo rezultatu, o poveikiu visai bendruomenei ir jos valdymu“, – teigia LR Odontologų rūmų Tarybos pirmininkas Alvydas Šeikus.

Rūmų Tarybos pirmininko teigimu, D. Mikutienės parengti projektai dubliuoja šiuo metu Vyriausybės inicijuotus LR Odontologijos praktikos įstatymo pakeitimus, kurie jau balandžio mėnesį turėtų būti svarstomi Seime.

„Nėra aišku, kuo D. Mikutienės teikiamas projektas yra pranašesnis už anksčiau Vyriausybės teiktą to paties teisės akto pakeitimo projektą. Priešingai, įvertinus D. Mikutienės Odontologijos praktikos įstatymo pakeitimo projektą, matyti, kad jame numatomas reguliavimas yra nenuoseklus, jo nuostatos yra nesuderintos tarpusavyje ir neatitinka teisės aktų reikalavimų“, – tikina A. Šeikus.

Projektų pakeitimais norima nustatyti, kad licencijas odontologams išduodančia institucija taptų Valstybinė akreditavimo sveikatos priežiūros veiklai tarnyba prie Sveikatos apsaugos ministerijos (VASPVT), tuo tarpu dabar galiojantis reguliavimas numato, kad licencijas odontologams išduodanti institucija yra LR Odontologų rūmai, kurie veikia taip pat kaip ir Notarų rūmai, Advokatų taryba.

Atgal