VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Sveikata

01.14. Pieno mišinių gamintojos "Lactalis" salmoneliozės skandalas paveikė 83 šalis

 Salmoneliozės skandalas, susijęs su viena didžiausių pasaulyje pieno produktų gamintojų "Lactalis", paveikė jau 83 šalis, informuoja BBC.
Remiantis pranešimais, 83 šalyse iš prekybos atšaukta daugiau kaip 12 mln. pieno mišinių kūdikiams dėžučių. Prancūzijos kompanijos "Lactalis" pieno mišiniai kūdikiams atšaukiami jau nuo gruodžio mėnesio, kai gamykloje buvo aptiktos salmonelių bakterijos.

Kompanijos atstovas BBC sakė, kad visos paveiktos šalys Europoje, Azijoje, Lotynų Amerikoje ir Afrikoje buvo informuotos. Jis pridūrė, kad tarp paveiktų šalių nepateko Didžioji Britanija, Jungtinės Valstijos ir Australija. Kaip pranešama, kai kurie tėvai pateikė ieškinius, nes jų vaikai susirgo pavartoję šio mišinio. 

Salmonelės gali sukelti ūmų viduriavimą, skrandžio spazmus, vėmimą ir didelę dehidrataciją. Ji gali būti pavojinga gyvybei, ypač mažų vaikų.

"Lactalis" yra viena didžiausių pasaulyje pieno produktų gamintojų, metinė jos apyvarta siekia 17 mlrd. eurų. Kompanija turi 246 produkcijos gamybos vietas 47 šalyse.
Atgal