VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Sveikata

02.25. Šiemet Lietuvoje jau registruoti 67 tymų atvejai, daugiausiai - Kauno apskrityje

Šiemet iki penktadienio, vasario 22-osios, Lietuvoje buvo užregistruoti 67 tymų atvejai, daugiausiai atvejų (44) registruota Kauno apskrityje, pranešė Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC).

Pasak NVSC, tymai registruojami ne tik Lietuvoje, bet ir kitose Europos šalyse. Europos ligų prevencijos ir kontrolės centro duomenimis, 2019 m. vasario 11 d. populiariame Prancūzijos slidinėjimo kurorte Val Thorens taip pat užregistruotas tymų protrūkis, dauguma susirgusiųjų - slidinėjimo kurorto darbuotojai. Taip pat manoma, kad užsikrėtė ir keli poilsiautojai iš Danijos, Belgijos, Škotijos. Susirgusieji buvo neskiepyti arba skiepyti tik viena vakcinos doze.

NVSC specialistai dar kartą primena, kad pagrindinė tymų profilaktikos priemonė yra skiepai, todėl, norint išvengti tymų ir kitų skiepais valdomų užkrečiamųjų ligų, labai svarbu, kad gyventojai skiepytųsi bei skiepytų savo vaikus. Tik taip susidarys kolektyvinis imunitetas bei sumažės užkrečiamųjų ligų plitimo rizika dėl gyventojų migracijos ir kitų veiksnių.

Atgal