VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Sveikata

09.20. Ėjimo nauda

Pasaulio sveikatos organizacija (PSO) pataria kiekvieną dieną įveikti bent po 10 tūkst. žingsnių ir taip apsisaugoti nuo pasyvaus gyvenimo būdo sukeliamų lėtinių ligų. Sveikos gyvensenos ir sveikatos specialistai pataria, kaip eiti, jog  suteiktume naudos organizmui ir sau nepakenktumėte.

pixabay.org nuotr.

Dauguma mokslinių tyrimų rodo, kad fizinis aktyvumas gerina protinę veiklą, padeda kur kas lengviau priimti sprendimus ir susitvarkyti su savo mintimis. Vis daugiau žmonių atranda vaikščiojimą, naudingą daugeliu aspektų. Jis padeda ne tik atsikratyti papildomų kilogramų, sureguliuoti cukraus kiekį kraujyje, normalizuoti cholesterolį, bet veikia ir kaip širdies ir kraujagyslių ligų profilaktinė priemonė. Taip pat padeda mažinti depresiją, nerimą, stiprina imunitetą, gerina miegą. Vaikščiojimas ypač padeda užsiimantiems kūrybine veikla žmonėms“, – sako „Gintarinės vaistinė“ vaistininkė Jolita Skinderskienė.

Dauguma žmonių, norinčių atsikratyti viršsvorio, pradeda bėgioti, tačiau, jos teigimu, vaikščiojimas sukelia kur kas mažesnę apkrovą kūnui, todėl ne taip kenkia kelių sąnariams, klubams ir nugarai.

Įvairūs moksliniai tyrimai rodo, kad 20-ies minučių pasivaikščiojimas kiekvieną dieną gali prailginti gyvenimą nuo 16 iki 30 proc.

 

Atgal