VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Sveikata

10.15.Apie kokias ligas mus įspėja naktiniai pabudimai?

Sveikas žmogus, jeigu jo nepažadina jokie išoriniai ar vidiniai (fiziologiniai, psichologiniai) trukdžiai, išmiega nepabusdamas visą naktį. Kinų medikai pataria atkreipti dėmesį į naktinio pabudimo laiką, ypač jeigu jis kartojasi ir jam nėra jokios akivaizdžios priežasties, nes pagal jį galima nustatyti, kokie negalavimai gresia žmogui.

23.00–1.00 val.

Miegodamas mūsų kūnas savotiškai „persikrauna“ ir atsistato po sunkios dienos. Miegas užglaisto dvasines žaizdas, gydo vidaus organus ir regeneruoja nervų ląsteles. Jeigu pabundate arčiau pusiaunakčio, veikiausiai turite tulžies pūslės problemų. Galbūt sutriko jos darbas arba susirgote cholecistitu, geltlige. Su šiuo organu glaudžiai siejasi nusivylimo emocijos. O neigiamos emocijos gali skatinti ligas. Arba ligos gali sukelti emocijas. Mums patiems reikia nespręsti, ko imtis pirmiausia.

Jeigu nusprendžiate nusiraminti ir tapti emocionaliai stabiliu, pailsėjusiu, tai tradicinės kinų medicinos specialistai siūlo atkreipti dėmesį į savo energiją „ci“. Ji cirkuliuoja po kūną priklausomai nuo to, kokias emocijas išgyvename. Kai ji būna susitelkusi pilvo srityje, jaučiatės ramūs ir nepraradę vidinės pusiausvyros.

Atsipalaiduokite ir įsivaizduokite, kad ši energija yra materiali. Ji yra jūsų viduje. Jums būtina paleisti ją, kad ji sutekėtų į pilvo sritį. Užmerkite akis ir lėtai paleiskite ją srūti žemyn.

1.00–3.00 val.

Šiomis valandomis organizmas užsiima kepenų gydymu. Jeigu tuo metu pabundate, tai tikriausiai turite problemų su šiuo organu ar su pykčio jausmais. Kuri priežastis yra pirminė, gali nustatyti tik kinų medikai. O kol kas siūlome būdą, kaip išsivaduoti nuo pykčio.

Išgerkite šalto vandens stiklinę ir nusiraminkite suvokdami, kad nėra priežasčių pykti. Išbandykite kinų mankštos „ciguno“ pratimus stuburui. Kai atsigulsite į lovą, pasakykite sau, kad vėl išgersite stiklinę vandens ir pakartosite pratimus, jeigu neužmigsite per 15 minučių. Tai padeda net tiems, kuriuos kankina nemiga.

Atgal