VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Sveikata

2022-04-16
Dažnai kyla klausimų, ką reiškia užrašas ant citrusinių vaisių etikečių: „apdorota imazalilu“. Plačiau
2022-04-14
Paprasti patarimai, kaip išvengti persivalgymo: Plačiau
2022-04-13
Šylant orui daržovės ir vaisiai apvysta, tačiau dėl to suprastėja tik jų išvaizda, o maistinė vertė beveik nenukenčia. Vartojant tokius produktus sveikatai pavojus dažniausiai nekyla. Plačiau
2022-04-12
Kiekvieną pavasarį nekantriai laukiame šviežio derliaus daržovių. Ir visai nebūtina jas valgyti žalias – pakepintos jos gali būti dar gardesnės. Žinoma, svarbu žinoti keletą taisyklių Plačiau
2022-04-15
Velykos – gamtos nubudimo šventė. Graži tradicija šventinius stalus puošti margučiais. Gražiai stalą papuoš ir sveikatai bus naudingos ant šventinio stalo esančios įvairiaspalvės daržovės. Plačiau
2022-04-11
Nors odą puoselėjame, naudojame įvairias priemones jai drėkinti, maitinti, skaistinti ir panašiai, kartais ji mums iškrečia pokštų: išdygsta votis, atsiranda karpa Plačiau
2022-04-01
Ėduonis (kariesas) – viena dažniausių dantų problemų, galinčių pažeisti danties paviršių negrįžtamai. Tiesa, problema paplitusi tiek tarp vaikų, tiek tarp suaugusiųjų. Plačiau
2022-03-22
Astma pasireiškia  padidėjusiu bronchų jautrumu į įvairius dirgiklius, kvėpavimo takų susiaurėjimu bei pasikartojančiais dusulio, švilpimo krūtinėje, krūtinės veržimo, kosulio simptomais, ypač naktį arba ankstyvą rytą Plačiau
2022-03-21
 Mielės, soda ir kepimo milteliai – dažniausiai naudojamos medžiagos, padedančios išpūsti įvairių kepinių tešlą ir suteikiančios jiems malonią tekstūrą.  Plačiau
2022-03-20
Nuovargio priežastys gali būti ne tik pavasaris, bet ir fizinio aktyvumo trūkumas, poilsio stoka. Plačiau
2022-03-18
Organizmui normaliai funkcionuoti reikalingi tam tikri kiekiai tam tikrų maistinių medžiagų. Mitybos pagrindas – duona ir kruopos. Kruopos, duona, makaronai Plačiau
2022-03-17
 Maisto ir sporto santykis nagrinėjamas nuo antikinių laikų.  Plačiau
2022-03-15
Beveik pusę žmonių vargina žarnyno sutrikimai. Manoma, kad viena iš priežasčių  svarbaus mikroelemento trūkumas.  Plačiau
2022-03-14
Net menkas susižeidimas nešvariu, aštriu daiktu dirbant namų, ūkio ar daržo darbus gali tapti skausmingos ir sunkios ligos – stabligės – priežastimi. Plačiau
2022-03-12
Sausumas, paraudimas, niežulys ar net įtrūkimai – tai dažniausi simptomai, kuriais pasižymi atopiška oda, sausa oda.  Plačiau
2022-03-09
Ridikėliai yra viena ankstyviausių daržovių, universaliai panaudojami virtuvėje – jie suteikia gaivumo, todėl tai puikus garnyras prie įvairiausių patiekalų. Plačiau
2022-03-07
Šviežių daržovių, salotų ir prieskoninių žolelių, tinkančių gaivioms pavasarinėms salotoms ar sriuboms neturėtų trūkti pavasario mityboje.  Plačiau
2022-03-04
Nuo kovo 5 d. Vyriausybė nebetaikys 15 kv. m. bendro ploto reikalavimo vienam lankytojui prekybos vietose, esančiose uždarose erdvėse. Plačiau
2022-03-04
Insultas, diabetas, infarktas, išsėtinė sklerozė, cerebrinis paralyžius, artritas – tai tik nedidelė dalis ligų, kurias pasak mokslininkų ateityje galėsime pamiršti. Plačiau
2022-03-02
Natūralus ir dirbtinis apšvietimas yra labai svarbus, kad ne tik akys, vienas svarbiausių jutimo organų, patirtų kuo mažiau streso, bet ir visas žmogaus organizmas. Plačiau