VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Švietimas ir mokslas

11 10. Parama intelektinei nuosavybei saugoti skirta išskirtinai praktiškiems išradimams

Šiemet Ūkio ministerija pagal Mokslo, inovacijų ir technologijų agentūros (MITA) paskelbtą kasmetinį konkursą dėl paramos išradimų patentams ir tarptautiniam dizaino registravimui skyrė 161 tūkst. eurų paramą 29 intelektinės nuosavybės teisių apsaugos projektams.

 „Skirtingai nuo ankstesnių konkursų, šiemet daug dėmesio buvo skiriama naudos ir kokybės vertinimui. Atrinkti finansuoti didžiausią potencialą turintys projektai. Atsižvelgėme į patentuojamų produktų konkurencingumą, rinkos poreikius, potencialius vartotojus ir patirtį diegiant naujus produktus. Siekiant užtikrinti Lietuvos ekonomikos konkurencingumą, reikalingos inovacijos, nauji produktai ir paslaugos, o verslas neturi pamiršti, kad būtina nuolat rūpintis intelektinės nuosavybės apsauga“, – teigia ūkio ministras Evaldas Gustas.

Nors šių metų kvietimas teikti paraiškas gauti paramą išradimų patentavimo ir dizaino registravimo projektams vykdyti jau baigėsi, Ūkio ministerija per MITA ir toliau priima prašymus dėl patento paraiškų paieškos Europos patentų tarnyboje. Paraiškos teikiamos elektroniniu būdu per portalą www.e-mokslovartai.lt.

Kitas intelektinės nuosavybės teisių apsaugos kvietimas bus skelbiamas 2016 metais iš 2014–2020 m. Europos Sąjungos investicijų. Ateinančiu periodu numatoma skirti 3,04 mln. Eur.

Atgal