VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Švietimas ir mokslas

10.17. Neformalaus ugdymo krepšelį gaus apie 17 tūkst. Vilniaus moksleivių

Sostinės savivaldybė šiemet neformaliajam vaikų ugdymui jau skyrė 1,6 mln. eurų. Šiais metais planuojama 16,8 tūkstančio vaikų skirti po 15 eurų krepšelį kas mėnesį būreliams po pamokų, o savivaldybė ieško būdų, kaip būrelius galėtų lankyti dar daugiau vilniečių vaikų.

Vilniaus miesto mero patarėjo Alberto Lakštausko teigimu, nors Vyriausybės finansavimas ir sumažėjo, skaičius pavyko išlaikyti tokius pačius kaip pernai.
"Džiaugiamės, kad šiais mokslo metais, nors ir gavę mažesnį Vyriausybės finansavimą, neformalaus ugdymo krepšelį galėsime skirti tokiam pačiam vaikų skaičiui kaip ir pernai. Savivaldybė prisidės ir savo lėšomis, kad po pamokų moksleiviai galėtų užsiimti neformaliu švietimu. Be to, Vilniaus meras Remigijus Šimašius kreipėsi į Švietimo ir mokslo ministeriją dėl didesnio neformalaus vaikų švietimo lėšų poreikio 2018 metais", - sako A. Lakštauskas.
Užpernai tokią tikslinę dotaciją Vilniaus mieste gavo apie 12 500 vaikų per mėnesį. Praėjusiais mokslo metais neformaliojo vaikų švietimo tikslinę dotaciją gaunančių vaikų skaičius išaugo iki 16 500 vaikų per mokslo metus. Šiais mokslo metais numatyta, kad parama neformaliajam ugdymui galės pasinaudoti apie 17 tūkst. vilniečių moksleivių.
Didėja ne tik finansavimas neformaliam vilniečių ugdymui, bet ir užklasinės veiklos pasiūla - jeigu pernai moksleiviai galėjo rinktis iš 366 būrelių, šįmet jų jau 391.

Atgal