VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Tautos mokykla

11 22. Prezidentės patarėja: jeigu valstybės įstatymai numato užrašus valstybine kalba, jie ir turi būti valstybine kalba

Tai, kad buvo įvykdytas teismo sprendimas dėl dvikalbių lentelių, - Valstybinės kalbos įstatymo neatitinkančios gatvių pavadinimų lentelės ant pastatų sienų Vilniaus rajono gyvenvietėse pakeistos, - liudija apie tai, jog savivaldybės gerbia šalies įstatymus bei juos gyvendina, sako Prezidentės Dalios Grybauskaitės patarėja užsienio politikos klausimais Jovita Neliupšienė.
Praėjusį mėnesį Vilniaus rajono savivaldybės administracija teismui pateikė duomenis, kad įvykdytas teismo sprendimas Vilniaus apskrityje panaikinti dvikalbes lenteles su gatvių pavadinimais. Pasak šalies vadovės atstovės, link šio sprendimo priėmimo eita palaipsniui.
"Na, iš tiesų tai įvyko palaipsniui, ir savivaldybės gerbia mūsų šalies įstatymus ir juos įgyvendina. Nėra čia ko labai daug pridurti", - antradienį interviu "Žinių radijui" sakė J. Neliupšienė.
Perklausus, ar čia suveikė baudos, Prezidentės patarėja pabrėžė įstatymų įgyvendinamumą.
"Ar skiriamos baudos, ar jos neskiriamos - yra tiktai antrinis klausimas. Bet jeigu valstybės įstatymai numato, kad užrašai yra valstybine kalba, jie ir turi būti valstybine kalba. Pasikartosiu: tai nebuvo staigus sprendimas, jisai vyko palaipsniui, mes tiesiog visi šiuo metu atkreipiame dėmesį į tai", - teigė šalies vadovės patarėja užsienio politikos klausimais
Dvikalbių gatvių užrašų problema daug metų buvo opi šiose Vilniaus rajono gyvenvietėse: Mickūnuose, Maišiagaloje, Avižieniuose, Nemėžyje, Rudaminoje, Skaidiškėse, Kenoje, Zujūnuose, Čekoniškėse, Skurbutėnuose ir Rastinėnuose.

Atgal