VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Tautos mokykla

01 24. Atnaujinta lituanistinės mokyklėlės Austrijoje veikla

Praeitą savaitę veiklą atnaujino lituanistinė mokyklėlė Austrijos sostinėje Vienoje.
Mokyklėlėje mokysis apie 40 vaikų nuo 4 iki 12 metų amžiaus, atvyksiančių į užsiėmimus ne tik iš Vienos, bet ir aplinkinių miestų.

"Lituanistinė mokyklėlė yra vienas kertinių dalykų, leidžiančių burti bendruomenę ir palaikyti lietuvybę gyvenant kitoje šalyje. Mokyklėlė tėvams yra ne mažiau svarbi nei jų vaikams, nes, atveždami savo vaikus į savaitgalinę mokyklėlę, jie taip pat turi galimybę susitikti ir bendrauti lietuviškai", - sakė Lietuvos ambasadorė Vienoje Loreta Zakarevičienė.

Veiklos pradžioje užsiėmimai vyks kartą per mėnesį, šeštadieniais, nuo 10 iki 13 val. Vaikai suskirstyti į dvi amžiaus grupes: 4-7 metų - "Kodėlčiukai" ir 8-12 metų - "Smalsiukai". Vyks lietuvių kalbos ir muzikos pamokos.

"Jau ne vienerius metus degiau idėja atnaujinti lituanistinės mokyklėlės veiklą Austrijoje. Pati turiu 7-erių sūnų ir noriu, kad jis turėtų galimybę bendrauti, rašyti ir skaityti lietuviškai. Džiaugiuosi, kad mano troškimas šiandien tapo realybe", - sakė mokyklėlės projekto vadovė Raminta Zalieskytė.
Pirmąjį šių metų pusmetį pamokos mokyklėlėje bus nemokamos. Finansinę paramą mokyklėlei suteikė Austrijos lietuvių bendruomenės nariai ir Lietuvos švietimo ir mokslo ministerija. Už projektinio finansavimo lėšas buvo įsigyta mokymo priemonių. Patalpas skyrė Lietuvos ambasada Vienoje, o mokyklėlės mokytojai sutiko dirbti be jokio atlygio.

Austrijos lietuvių bendruomenė savo veiklą atnaujino 2014 m. kovo 14 d. Šiuo metu bendruomenė vienija 125 narius. Iš viso Austrijoje gyvena per 2000 lietuvių, iš jų apie 600 - Vienoje.

Atgal