VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Tautos mokykla

02 07. Pradedama ruoštis 2018 metų Dainų šventei

Lietuvos Dainų švenčių rengėjai jau pradeda ruoštis 2018 metų šventei, nes šiam svarbiausiam ir didžiausiam šalies kultūros įvykiui parengti reikia ketverių metų.

Lietuvos liaudies kultūros centras jau subėrė pirmąsias sėklas į būsimosios šventės lauką - išlukšteno, išgrynino prasminę ašį, aplink kurią turėtų suktis visos teminės atšakos, mintys, vaizdiniai, nuo kurios atsispyrus būtų kuriamos atskirų renginių programos. Toji ašis - Lietuvos himnas, o jo eilutė "Vardan tos..." davė vardą ir ateinančiai Dainų šventei.

Kitas svarbus šventės rengėjų žingsnis - Dainų, Šokių, Teatro dienų, Ansamblių vakaro ir Pučiamųjų orkestrų koncerto programų scenarijų konkurso paskelbimas.

Konkursas vyks keliais etapais. Pirmajam etapui konkurso dalyviai turės parengti glaustą, bet patrauklų, programos esmę, pagrindinę temą, idėją atskleidžiantį aprašą. Jį konkurso vertinimo komisijai reikės pateikti anonimiškai raštu. Į kitus etapus perėję konkurso dalyviai bus kviečiami pristatyti savo projektus ir pagrįsti sumanymus žodžiu, o tuomet, jei projektai bus to verti, rengėjai įgys teisę toliau plėtoti scenarijus.

Šis konkursas - tai priemonė telkti įvairių meno šakų ir žanrų profesionalius Lietuvos menininkus, atrasti naujas kūrybines pajėgas ir kviesti prisidėti prie Dainų šventės kūrimo. Tačiau dar svarbiau, jog visos šventės programos viena kitą papildydamos kalbėtų apie tai, kas stiprina mus kaip tautą ir valstybę - apie istorinę atmintį, kultūros tradicijas, tautiškumą ir pilietiškumą, atsakomybę savo šaliai.

Kaip pasauliui reikšminga vertybė Lietuvos dainų švenčių tradicija yra įtraukta į UNESCO Reprezentatyvųjį žmonijos nematerialaus kultūros paveldo sąrašą.

Atgal