VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Tautos mokykla

01 09. Trečius metus Sausio 13-ąją paminėti kvies akcija „Neužmirštuolė“

Sausio 13-ąją, Laisvės gynėjų dieną, visi Lietuvos gyventojai bus raginami prisiminti kritusius kovoje už laisvę įsisegant vieningą ženkliuką – Neužmirštuolės žiedą. Trečiąkart vyksianti istorinės atminties akcija kasmet auga, tampa vis populiaresnė ir tarp svetur gyvenančių lietuvių. Diplomatinės Lietuvos atstovybės visame pasaulyje taip pat dalins neužmirštuolių žiedus laisvės kovų aukoms atminti.

„Iš laiko atstumo matome, kokia brandi buvo mūsų tauta ir kokia trapi buvo Lietuvos Nepriklausomybė. Laisvės gynėjams ji buvo svarbesnė už gyvybę. Jų vienybė ir begalinis tikėjimas pergale pavirto jėga, prieš kurią atsitraukė tankai.“, – sako šalies vadovė D. Grybauskaitė.

„Neužmirštuolė“ – tai popierinė gėlė, kurią prie savo širdies sausio 13 d. įsisegti kviečia akcijos ambasadoriai LR Prezidentė Dalia Grybauskaitė, Krašto apsaugos savanorių pajėgų vadas plk. ltn. Arturas Jasinskas, visuomenininkai, televizijos ir radijo laidų vedėjai Vytaras Radzevičius, Martynas Starkus, Mindaugas Stasiulis, Rolandas Mackevičius, Jonas Nainys, fotografas Antanas Ališauskas, žurnalistai Paulius Gritėnas, Dovydas Pancerovas, Tomas Balžekas, Liepa Želnienė, Šarūnas Černiauskas ir kiti.

Gėlės žiedo simbolis pasirinktas norint pagerbti kovotojus už laisvę, o pačios neužmirštuolės pavadinime užkoduota mintis, jog kovotojai yra nepamiršti ir šiandien.

Šiais metais už simbolinę auką akcijos organizatoriai kvies neužmirštuoles įsigyti „Narvesen“ ir „Lietuvos spaudos“ prekybos vietose visoje Lietuvoje. Surinkti pinigai bus skirti Krašto apsaugos savanorių pajėgoms paremti. Taip pat išlieka galimybė neužmirštuoles parsisiųsti iš tinklapio www.neuzmirsk.lt.

„Įsisekime Neužmirštuolę, vertinkime ir švęskime mūsų laisvę. Tuo pačiu nepamirškime, kad sausio 13-osios aukų atminimas yra įprasminamas profesionalia tarnyba, atsakingu darbu ir pilietišku elgesiu. Kariai savanoriai dėkingi visiems Lietuvos piliečiams, kad trečioji savanorių karta, užgimusi sausio 13-ąją yra gyva mūsų atmintyje“,  – sako  Krašto apsaugos savanorių pajėgų vadas plk. Arturas Jasinskas.

Akcijos iniciatoriai kviečia sekti Neužmirštuolės „Facebook“ paskyrą, kurioje bus dalinamasi Krašto apsaugos savanorių mintimis apie laisvę, senomis Lietuvos laisvę menančiomis fotografijomis, ambasadorių video medžiaga bei visa aktualia informacija norintiems prisidėti.

Praėjusiais metais akcijoje dalyvavo ir įvairios nevyriausybinės organizacijos:  Politinių kalinių ir tremtinių sąjunga, Jaunųjų konservatorių lyga, Sausio 13-osios brolija, Tautinė Lietuvių studentų korporacija „Neo-Lithuania“, Jaunieji krikščionys demokratai, Lietuvos jaunimo organizacijų taryba, Atlanto sutarties Lietuvos bendrija, VU TSPMI studentų korporacija „RePublica“, pilietiškai aktyvaus jaunimo organizacija „Juodai balta“, Jaunųjų profesionalų programa “Kurk Lietuvai” taip pat Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partija. Buvo išdalinta daugiau nei 20 tūkst. „Neužmirštuolių“ ženkliukų visoje Lietuvoje.

 

Atgal