VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Tautos mokykla

01 12. Lietuvos laisvės gynimo 25-mečiui - nepriklausomoje Lietuvoje gimusių vaikų piešiniai

Lietuvos gyventojų genocido ir rezistencijos tyrimo centras, minėdamas Lietuvos laisvės gynimo 25-metį ir Laisvės gynėjų dieną, atidarė tris nacionalinio mokinių konkurso „Lietuvos kovų už laisvę ir netekčių istorija" darbų parodas „Šaukėme laisvę".
Nuo sausio 11 iki 17 d. viena konkurso dalyvių piešinių paroda eksponuojama Vyriausybės rūmuose, kita paroda nuo sausio 11 iki vasario 14 d. demonstruojama Vilniaus televizijos bokšte, trečioji paroda nuo sausio 12 iki vasario 14 d. bus rodoma Genocido aukų muziejuje.
Parodose bus galima pamatyti piešinius mokinių, kurie dalyvavo nacionaliniame konkurse 2014-2015 metais. Šiais darbais jaunoji Lietuvos karta perteikia savo požiūrį į 1991 m. sausio 13-osios įvykius, primena mums laisvės gynėjus ir meilę Tėvynei.
Vyriausybės rūmuose bus eksponuojama 40, o Vilniaus televizijos bokšte ir Genocido aukų muziejuje - kiek daugiau nei po 20 piešinių.
Nacionalinį konkursą „Lietuvos kovų už laisvę ir netekčių istorija" kasmet nuo 1999 m. organizuoja Lietuvos gyventojų genocido ir rezistencijos tyrimo centras. Ilgametis konkurso partneris - Švietimo ir mokslo ministerija.
Konkurse gali dalyvauti visi Lietuvos ir užsienio lietuvių mokyklų 5-12 klasių mokiniai.

Atgal