VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Tautos mokykla

12 02. Kodėl ignoruojamas valstybės laikraštis „Lietuvos Aidas“

 

Algirdas Berkevičius

Šį laikraštį skaitau gana daug metų. Keitėsi leidėjai, redaktoriai, o šis dienraštis savo skaitytoją išsaugojo. Išsaugojo todėl, kad tai rimtas, tautinės orientacijos laikraštis. Beje, čia nerasime pasakojimų apie „žvaigždžių“ nuotykius, pigias intrigas ir kitokius niekus.

Negaliu teigti, kad ankstesniais metais visad buvau patenkintas šio dienraščio leidyba, nes kartais susidurdavau su keistu kai kurių redakcijos darbuotojų požiūriu į mūsų tautos problemas. Viskas pasikeitė šį dienraštį perėmus gerb. Algirdui Pilveliui. Tik jo pastangų dėka šis laikraštis tapo visų Lietuvos žmonių laikraščiu. Šiame laikraštyje gali išsipasakoti, pasiguosti bet kuris Lietuvos žmogus. Tai reiškia, kad čia išklausomas kiekvienas žmogus, ospausdinami straipsniai yra rimti, labai įvairiapusiški. Šio laikraščio leidyba dėl kai kurių priežasčių komplikavosi. Jau neišgirsi apie jį per radiją spaudos apžvalgoje. Tad kas nutiko? O nutiko štai kas. Kadangi laikraštis visiškai savarankiškas, nesusijęs su jokiomis partijomis, politinėmis grupuotėmis ar verslo atstovais, jis gali gyvuoti tik laikraštį prenumeruojančių žmonių dėka. Be to, laikraščių leidyboje taip pat vyksta konkurencinė kova, kova už skaitytoją. Taip pat būtina pripažinti, kad Lietuvoje dar vis egzistuoja politinės grupuotės, siekiančios įvairiausiomis priemonėmis pakeisti visa tai, ką didelių pastangų ir pasiaukojimo dėka iškovojo mūsų Tauta. Dėl šios priežasties tautinės orientacijos dienraštis kai kam dar vis nepriimtinas.

Stebina ir tautinės orientacijos politinių partijų požiūris į šį laikraštį. O gal tautinės orientacijos partijų išvis nėra, yra tik pavadinimai? Apie tai pagalvokime.

Kalbama, kad ne už kalnų tie laikai, kai lietuviai Lietuvoje jau nebus dauguma. Kam šiandieną tai rūpi? Kuris kitas laikraštis tai nagrinėja, laiko rimta problema? Kai valstybėje didžiausia vertybe laikomas tas mielas pinigėlis, tautos ir visuomenės moralė, tautos ateitis mažai ką ir bedomina. Todėl ir kreipiuos į Jus, gerb. skaitytojau, kadangi Jūs skaitote „Lietuvos Aidą“, esate gerai susipažinęs su tautos rūpesčiais ir lūkesčiais, labiau telkimės, visais įmanomais būdais veikime taip, kad mūsų tauta dar ilgai gyvuotų ir išliktų dar ne vieną šimtą metų. O šį kilnų tikslą pasiekti gali padėti tik mūsų dienraštis „Lietuvos Aidas“. Todėl ir toliau šį laikraštį skaitykime, pagal galimybes remkime, plėskime skaitytojų ratą. Privalome išsaugoti savo Tautą šį dienraštį. Tai kiekvieno mūsų šventa pareiga.

Atgal