VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Tautos mokykla

06 26. Esu senas skautas

Algirdas Berkevičius

 

Esu senas skautas, todėl jokiai politinei partijai nepriklausau. Jaunystėje pasirinkęs tarnavimo Tėvynei Lietuvai, skauto kelią, per visą savo gyvenimą šiuo keliu stengiausi eiti kaip pajėgiau, kaip sugebėjau. O kelias buvo sudėtingas, nelengvas. Jaunystę leidau ir KGB rūsiuose, kur kelis mėnesius naktimis buvome tardomi be miego, o laikomi kaip gyvuliai. Vėliau sovietiniai kalėjimai, lageriai ir tremtis. Tačiau ir tuomet aš ir tūkstančiai likimo brolių ir sesių tikėjome, kad ateis diena, kai mes būsime laisvi ir sugrįšime į tą pasakų šalį, kuri Lietuva vadinas. Po keliolikos metų grįžau, bet pasirodė, kad Tėvynėje gyventi neturiu teisės. Pagelbėjo geri žmonės, nelegaliai Lietuvoje mane priregistravę ir įdarbinę. Taip buvo tuomet.

Šiandieną Lietuvoje baisu. Paneigtas tinkamas, tautinis vaikų ir jaunimo auklėjimas, paneigtos moralinės vertybės, Tėvynėn plūsta įvairiausia bjaurastis. Pasirodo, jog tai normalu, nes mes gyvename demokratinėje valstybėje. Ko gero pas mus jau nieko nedomina valstybėje įsisiautėjantis chaosas ir anarchija, nes mūsų visuomenėje didžiausia vertybe yra laikomas tas mielas pinigėlis, už kurį jau galima parduoti ne tik tėvą ir motiną, bet ir Tėvynę.

Sudėtingas šiandieninis pasaulis. Įvairiausių kosmopolitų, globalistų ir federalistų manymu, žmonijos ateitis, tai pasaulis be valstybių ir sienų. Tai, be abejo, neįgyvendinama gal ir svajonė, tačiau Europoje šiuo keliu jau bandoma eiti. Matomai dar negalvojama kas Europoje bus pats svarbiausias, tačiau mažosios valstybės ir tautos jau yra pasmerktos. ES biurokratai jau nurodinėja, kaip šios valstybės privalo tvarkytis, kaip privalo gyventi. Nustebino sprendimai dėl žemės pardavimo užsieniečiams ir užsienio valstybių politinių partijų įregistravimo, legalizavimo ir veiklos Lietuvoje.

Įsivaizduokite padėtį,  kai koks nors strateginis partneris supirks žemes Lietuvoje, šiose žemėse apgyvendins savo piliečius, kuriuos visus, "kad apginti jų teises", apjungs politinėse partijose, kurių tikslas tai valstybė nuo jūros iki jūros.

Manau, kad aptariant ir sprendžiant ES valstybių politinių partijų steigimą  Lietuvoje, būtina ir privalu vadovautis pagrindiniu mūsų įstatymu - Konstitucija. Ten pasakyta, kad Lietuvos valstybę kuria Tauta, kad suverenitetas priklauso Tautai. Todėl, giliu mano įsitikinimu Lietuvoje negali būti jokių kitų valstybių politinių partijų ar kitokių politinių darinių. Gal parodykime ES globalistams, kad lietuviai nėra kokie nors baudžiauninkai ar vergai, privalą paklusti pono valiai.

Pabaigai klausimas garbiam mūsų laikraščio skaitytojui. Kaip manote, kas nutiktų valstybėje, jei visi pagal partijų sąrašus į Seimą išrinkti partijų nariai, iki darbo Seime pabaigos, sustabdytų savo veiklą politinėse partijose? Juk valstybės vadovas yra nepartinis. Šis klausimas be jokios abejonės yra revoliucinis, tačiau apie tai vertėtų pagalvoti. Įsivaizduokite Seimo darbą be partinių frakcijų, jų "kovų“ ir rietenų. 

Atgal