VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Tautos mokykla

08 13. Ateitininkų federacijai ir toliau vadovaus R. Vareikienė

Savaitgalį Kaune vykusiame Ateitininkų federacijos suvažiavime federacijos pirmininke antrai kadencijai išrinkta Rozvita Vareikienė. Suvažiavime dalyvavo daugiau negu 200 organizacijos narių bei jų draugų. Dalyviai tris dienas analizavo organizacijos pasiekimus, klausė ataskaitų, keitė įstatus, rinko vadovus bei planavo tolesnę veiklą.

„Įžengiame į Tikėjimo metus. Esame Bažnyčios dalis, taigi ypač svarbu ir mums kiekvienam atnaujinti savo tikėjimą - Dievu, Tėvyne Lietuva, vienas kitu, o kartu savo žiniomis ir tikėjimu dalytis su aplinkiniais. Šiandienėje visuomenėje ateitininkija yra tas instrumentas, kuris padeda ugdyti tvirtus tikinčius jautrios širdies jaunus žmones", - sakė R. Vareikienė.

Arkivyskupas Sigitas Tamkevičius Šv. Mišiose kvietė suvažiavimo dalyvius ir toliau mokytis ginti tiesą, už ją kovoti, nesiekti tik lengvo gyvenimo, tačiau nebijoti su visa atsakomybe priimti sunkių sprendimų ir taip atnaujinti Lietuvos visuomenę.

Ateitininkų federacija - jaunimo organizacija, kuri vadovaujasi tautiškumo, katalikiškumo, visuomeniškumo, inteligentiškumo ir šeimiškumo principais. Federacija vienija daugiau negu du tūkstančius įvairaus amžiaus narių Lietuvoje ir išeivijoje. Organizacijos veikloje nuolat dalyvauja apie 5 000 žmonių. Veikia beveik šimtas moksleivių ateitininkų kuopų įvairiose Lietuvos vietose.

Atgal