VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Tautos mokykla

10 03. Kitąmet bus minimos S. Dariaus ir S. Girėno skrydžio 80-osios metinės

Ateinančiais metais minėsime lakūnų Stepono Dariaus ir Stasio Girėno skrydžio per Atlantą 80-ąsias metines. Trečiadienį Vyriausybė patvirtino sukakties minėjimo priemones.

Tarp patvirtintų idėjų - siūlymai atkurti lėktuvo "Lituanika" kopiją ir atlikti skrydį, surengti lėktuvų ralį aplink Lietuvą bei organizuoti bėgimą Kauno gatvėmis.

Taip pat planuojama surengti aviacijos šventę istoriniame S. Dariaus ir S. Girėno aerodrome ir atidengti atminimo lentą, žyminčią lakūnų sutikimo vietą.

Vyriausybė siūlo asmenis, ypač nusipelniusius Lietuvos aviacijai, apdovanoti Dariaus ir Girėno medaliu, išleisti šiai progai skirtą pašto ženklą, parengti ir išleisti apyvartinių monetų rinkinį su atminimo ženklu, skirtu S. Dariaus ir S. Girėno skrydžio per Atlantą 80-mečiui.

Be to, 2013-aisiais planuojama surengti kilnojamąją parodą, mokinių rašinių, piešinių ar sukurtų filmų "Lituanikos" skrydžio tematika konkursą, nacionalinę vaikų aviacijos stovyklą "Sparnuota vasara", taip pat mokslinę konferenciją "Aviacija 2013".

Skrydžio minėjimo renginius planuojama organizuoti ne tik Lietuvoje.

Siūloma šį įvykį paminėti ir Lenkijoje bei JAV - Vašingtone, Niujorke, Čikagoje, taip pat "Lituanica" parke Beverli Šorese, Indianoje.

Pasiūlymus dėl S. Dariaus ir S. Girėno skrydžio per Atlantą 80-ies metų minėjimo parengė Ministro Pirmininko Andriaus Kubiliaus sudaryta darbo grupė.

Atgal