VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Tautos mokykla

10 23. Reikalavimas dėl viešai paskleistą žinių, pažeidžiančių garbę ir orumą bei neatitinkančių tikrovės, paneigimo

2012 m. spalio 12 d. www.aidas.lt tinklalapyje http://www.aidas.lt/lt/tautos-mokykla/article/5966-10-12-musu-kultura-tautos-gyvybe bei 2012 m. spalio 13 d. leidinyje „Lietuvos aidas" paskelbto teksto pavadinimu „Mūsų kultūra - Tautos gyvybė" autorystė ir raginimas Seimo rinkimuose „išdrįsti keisti Valstybės kelią" yra priskirta man be jokio pagrindo. Todėl pirmiau nurodytos Jūsų paskleistos žinios dėl man priskiriamo minėto teksto ir raginimų autorystės neatitinka tikrovės, jos yra melagingos, žemina mano garbę ir orumą.
Esu visuomenei gerai žinomas asmuo tiek Lietuvoje, tiek ir užsienyje, turiu akademinį vardą, todėl visuomenė vertina mano turimą patirtį ir gerą vardą. Minėtame Jūsų paskelbtame tekste tikrovės neatitinkančiomis žiniomis parodoma, be kita ko, kad neva raginu savo tautiečius „išdrįsti keisti Valstybės kelią". Tačiau visas pirmiau nurodytas tekstas nepagrįstai paskleistas visai visuomenei prisidengiant mano vardu.
Jūsų minėtos paskleistos žinios apie mane akivaizdžiai ir grubiai žemina mano garbę ir orumą, kadangi yra šių faktų visuma: 1) žinių paskleidimo faktas; 2) faktas, jog yra paskleistos žinios apie mane; 3) faktas, jog paskleistos žinios žemina mano garbę ir orumą; 4) faktas, jog paskleistos žinios neatitinka tikrovės.
Be to, turiu pastebėti, kad neteisėtas veikimas mano vardu įgalina mane kreiptis į teismą ir reikalauti, kad teismas įpareigotų kaltą asmenį nutraukti tokius veiksmus bei atlyginti tokiais neteisėtais veiksmais padarytą turtinę ir neturtinę žalą.
Todėl pasinaudodamas teise reaguoti į viešai paskleistas tikrovės neatitinkančias žinias apie save bei į mano vardo neteisėtą naudojimą, reikalauju, kad ne vėliau kaip per įstatymuose numatytą terminą (t.y. dvi savaites nuo šio reikalavimo gavimo dienos), jei įmanoma iki 2012 m. spalio 26 d., adekvačiu būdu (t.y. viešai, tokiu pačiu būdu, t.y. atitinkamai spaudoje ir tinklalapyje) paneigtumėte neatitinkančias tikrovės ir neteisingas žinias, kurios žemina mano garbę ir orumą, paskelbiant paskleistų neatitinkančių tikrovės žinių apie mane paneigimą: "Akad. G. Uždavinys  nėra 2012 m. spalio 12 d. www.aidas.lt puslapyje  (http://www.aidas.lt/lt/tautos-mokykla/article/5966-10-12-musu-kultura-tautos-gyvybe)  bei 2012 m. spalio13 d.  leidinyje „Lietuvos aidas" paskelbto  teksto pavadinimu „Mūsų kultūra - Tautos gyvybė" bendraautorius ir neragina savo tautiečių Seimo rinkimuose „išdrįsti keisti Valstybės kelią". Minėtas tekstas  paskelbtas  nederinus jo turinio su akad. G. Uždaviniu. Atsiprašome už tikrovės neatitinkančios informacijos paskelbimą".
Esu iš anksto dėkingas už viešą paskelbtų tikrovės neatitinkančių žinių tinkamą paneigimą ir raginu Jus šiuose Seimo rinkimuose paremti šiuo metu vykdomos mūsų valstybės politikos tęstinumą.
Pagarbiai
Akad. G. Uždavinys

Atgal