VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Tautos mokykla

01 23. L. Linkevičius Pasaulio lietuvių bendruomenę kvietė būti aktyvia partnere

Kazys Balsevičius

Pasaulio lietuvių bendruomenė gali būti ta grandis, kuri padėtų ginti ir užtikrinti užsienio lietuvių interesus, plėtoti žmonių ir institucijų partnerystę, sakė užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius, susitikęs su Pasaulio lietuvių bendruomenės (PLB) valdybos pirmininke Danguole Navickiene.
Penktadienį įvykusiame susitikime Vilniuje aptartas Užsienio reikalų ministerijos ir PLB bendradarbiavimo stiprinimas siekiant praktiškai įprasminti "Globalios Lietuvos" idėją.
"Norime, kad PLB būtų aktyvi URM partnerė, ypač įgyvendinant "Globalios Lietuvos" programą, kuri neša abipusę naudą užsienio lietuviams ir Lietuvai. Raginu palaikyti kuo glaudesnius ryšius su diplomatinėmis atstovybėmis. PLB gali būti ta grandis, kuri padeda ginti ir užtikrinti užsienio lietuvių interesus, plėtoti žmonių ir institucijų partnerystes, ugdyti bendruomeniškumo vertybes", - sakė užsienio reikalų ministras.
L. Linkevičius pažymėjo, kad Užsienio reikalų ministerija, kuruodama ryšius su užsienio lietuviais ir koordinuodama "Globalios Lietuvos" programą, siekia lietuviškos tapatybės išsaugojimo, glaudesnių užsienio lietuvių ryšių su Lietuva ir ragina juos savo žiniomis, patirtimi ir pasiekimais prisidėti prie svarbių Lietuvai klausimų sprendimo.
"Lietuvai svarbios visos užsienio lietuvius telkiančios iniciatyvos. Tačiau Pasaulio lietuvių bendruomenė turi unikalią galimybę apjungti skirtinguose kraštuose gyvenančius tautiečius, telkti diasporos paramą Lietuvai strateginiais klausimais, atlikti svarbų lietuviškos tapatybės išlaikymo ir puoselėjimo vaidmenį", - Užsienio reikalų ministerijos pranešime cituojamas L. Linkevičius.
Užsienio reikalų ministras padėkojo PLB už ilgametę veiklą ir bendruomeniškumo tradicijas, paskatino tęsti jau vykdomas iniciatyvas ir siūlyti naujas abipusiškai prasmingas veiklas.
Susitikime taip pat aptarti kiti abipusio bendradarbiavimo, lituanistinio švietimo ir pilietybės klausimai.
Naujoji PLB valdyba išrinkta 2012 m. rugpjūčio mėnesį Vilniuje vykusiame 14-ojo Pasaulio lietuvių bendruomenės Seimo posėdyje. Liepos 15-16 d. Kaune įvyksiantis LB pirmininkų suvažiavimas siejamas su Dariaus ir Girėno 80-mečiu ir Pasaulio lietuvių vienybės diena (liepos 17 d.).

Atgal