VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Tautos mokykla

02 16. D. Grybauskaitė: būkime vieningi, susitelkime dėl to, kas svarbiausia, ir neleiskime už mus spręsti svetimiems

Esame ypatinga tauta, kuriai įgimtas laisvės troškimas. Tai, kad atlaikėme daugeliui pražūtingas istorijos audras, nėra joks stebuklas. Tai - lietuvių nepalaužiamos valios ir vienybės rezultatas, pažymėjo Prezidentė Dalia Grybauskaitė, kalbėdama trijų Baltijos valstybių vėliavų pakėlimo ceremonijoje Simono Daukanto aikštėje Vasario 16-osios proga.

"Atlaikėme okupacijas, sibirus ir blokadas, nes mūsų širdyse įspaustas vytis. Todėl Lietuva buvo, yra ir bus!" - pabrėžė šalies vadovė.

"Suvieniję tai, ką turime geriausio, visus iššūkius galime paversti galimybėmis. Žemaitiškas užsispyrimas, dzūkiškas darbštumas, suvalkietiškas sumanumas, aukštaitiškas ryžtas ir gebėjimas gražiai sugyventi su visomis tautomis daro Lietuvą savita ir stipria šalimi, - sakė Prezidentė. - Prieš 95-erius metus dvidešimt Lietuvos vyrų sugebėjo susivienyti vardan bendro tikslo ir atkurti Valstybę. Tos vienybės kasdien reikia ir Mums, kuriems teko kita misija - puoselėti Nepriklausomą Lietuvą. Tik mūsų visų pastangomis galima sukurti klestinčią ir ilgaamžę Valstybę".

Prezidentė ragino visus būti vieningus, susitelkti dėl to, kas svarbiausia, ir neleisti už mus spręsti svetimiems.

"Nemainykime laisvės į trumpalaikę naudą (...). Gyvenkime taip, kad niekas nedrįstų suabejoti mūsų laisve. Nepriklausoma Lietuva - ne dovana, o pareiga. Saugokime ir puoselėkime savo valstybę", - baigdama kalbą S. Daukanto aikštėje kvietė Prezidentė.

Vėliavų pakėlimo ceremonijoje dalyvavo ir į Lietuvą atvykęs Lenkijos Prezidentas Bronislavas Komorovskis (Bronislaw Komorowski).

Po iškilmių S. Daukanto aikštėje Prezidentūroje rengiamas Lietuvos ir Lenkijos Prezidentų darbo susitikimas.

Atgal