VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Tautos mokykla

03 11. Nepriklausomybės aikštėje pakeltos Baltijos valstybių vėliavos

Penktadienio vidurdienį Nepriklausomybės aikštėje iškilmingai pakeltos Baltijos valstybių vėliavos.

Šią ceremoniją stebėjo valstybės vadovai, Kovo 11-osios Akto signatarai, vilniečiai ir sostinės svečiai.
Sveikindama renginio dalyvius, Seimo Pirmininkė Irena Degutienė pažymėjo, kad gyvos praeities, dabarties ir ateities jungties reikia Lietuvai šiandien, reikėjo prieš dvidešimt vienerius metus ir visais laikais.
"Mintimis grįžtame į ankstyvą 1990-ųjų pavasarį, kai mūsų Lietuvos Aukščiausioji Taryba-Atkuriamasis Seimas paskelbė žinią: Lietuvos valstybė yra! Mes grįžtame į demokratinių šalių šeimą. Grįžtame tęsti prievarta nutrauktos savo istorijos, grįžtame vėl būti Europos dalimi", - sakė I. Degutienė.
Seimo Pirmininkė pastebėjo, kad tą istorinį vakarą tikriausiai nebuvo tokių, kurie išgirstą žinią būtų priėmę vien kaip oficialų pranešimą.
"Kovo 11-oji pirmiausiai palietė ir sujaudino mūsų žmogiškąją pusę: nuoširdžiai džiaugėmės, juokėmės ir verkėme, jautėmės laimingais žmonėmis. Žinau, kad tokio jausmo pakartoti neįmanoma", - sakė I. Degutienė.
Parlamento vadovė palinkėjo ir šiomis dienomis skambančias kalbas išgirsti ne kaip oficialius žodžius, o kaip gyvą istorijos atspindį, gyvą praeities, dabarties ir ateities jungtį.
"Kad kiekvienas atvira širdimi jaustume savo vietą istorinėje tautos ir valstybės raidoje ir dabartyje. Todėl, kad to reikia Lietuvai šiandien, reikėjo prieš dvidešimt vienerius metus, reikėjo visais laikais. Kad ateitume į Kovo 11-ąją, Lietuvos istorijoje turėjo būti Vasario 16-oji ir tarpukario Lietuvos Respublika, pokario kovos ir disidentų veikla, daugybės žmonių mintys ir darbai, daugybės laisvės gynėjų aukos", - sakė I. Degutienė.
Seimo Pirmininkė sakė tikinti, kad Kovo 11-oji bus ne tik oficiali valstybės šventė, bet ir tikra kiekvieno geros valios žmogaus šventė.
"Visų, kurie negaili fizinių nei dvasinių jėgų, kantriai dirba, augina vaikus ir mato tokio gyvenimo grožį bei tiki jo prasmingumu, šventė. Nuoširdžiai dėkoju kiekvienam iš Jūsų ir nuoširdžiai sveikinu su Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo diena!", - sakė I. Degutienė.

Atgal