VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Teisė ir teisingumo vykdymas

06 06. Ministras S. Skvernelis: Izraelio kolegų gebėjimai Lietuvai praverstų

Vidaus reikalų ministras Saulius Skvernelis su darbo vizitu lankėsi Izraelyje, kur aptarė abiejų šalių bendradarbiavimo vidaus saugumo srityje stiprinimo galimybes.
Ministras susitiko su Izraelio vicepremjeru bei vidaus reikalų ministru Silvanu Šalomu (Silwan Shalom), taip pat viešojo saugumo ministru Giladu Erdenu (Gilad Erden). Su jais kalbėta apie bendradarbiavimą kibernetinio saugumo, terorizmo prevencijos, viešojo saugumo bei kitose srityse.
"Lietuvai kibernetinis saugumas yra pakankamai nauja sritis, iššūkis tiek politikos formuotojams, tiek specialistams praktikams. Jos aktualumas sparčiai didėja, todėl šiam sektoriui skiriamas vis didesnis dėmesys. Mums labai svarbu susipažinti su Izraelio kolegų gebėjimais ir patirtimi", - pažymėjo S. Skvernelis.
Izraelis - vienas iš pasaulinių lyderių kibernetinio saugumo srityje. "Izraelio Vyriausybei šis sektorius yra prioritetinis. Prie Ministro Pirmininko tarnybos veikia Kibernetinio saugumo centras, kuris atsakingas už nacionalinės kibernetinio saugumo strategijos parengimą ir įgyvendinimo koordinavimą. Mes aiškiai suvokiame kibernetinio karo grėsmes ir pasekmes", - teigė vicepremjeras S. Šalomas.
Pokalbyje su viešojo saugumo ministru G. Erdenu aptartas Lietuvos ir Izraelio tarpvyriausybinio susitarimo dėl kovos su nusikalstamumu projektas. S. Skvernelis pakvietė ministrą atvykti į Lietuvą ir išreiškė viltį, kad šis susitarimas galėtų būti pasirašytas Vilniuje.

Atgal