VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Teisė ir teisingumo vykdymas

09 18. Teisėjų atrankai vadovavusį psichoterapeutą E. Laurinaitį keičia psichologas V. Lepeška

Darbą pradėjo naujos sudėties Pretendentų į teisėjus atrankos komisija, kurios posėdžiui pirmą kartą vadovavo šalies Prezidentės naujai paskirtas pirmininkas Virginijus Lepeška. Taip pat Komisijoje veiklą pradėjo dvi naujos narės - visuomenės ir teismų atstovės.
Naujos sudėties Pretendentų į teisėjus atrankos komisija paskirta rugpjūčio pabaigoje Prezidentei Daliai Grybauskaitei pasirašius dekretą. Savo noru iš Komisijos veiklos pasitraukus buvusiam pirmininkui Eugenijui Laurinaičiui ir teisėjai Daliai Kačinskienei naujuoju pirmininku paskirtas šios Komisijos narys psichologas Virginijus Lepeška, visuomenės atstovų gretas papildė Vilniaus universiteto Teisės fakulteto Viešosios katedros docentė Giedrė Lastauskienė, teisėjų - Vilniaus apygardos teismo Civilinių bylų skyriaus pirmininkė Neringa Švedienė, pranešė Nacionalinė teismų administracija. 
Komisijos narių pareigas toliau eis šie Prezidentės deleguoti atstovai: visuomenininkai žurnalistas Šarūnas Černiauskas ir ekonomistas Nerijus Mačiulis bei teisėjai Olegas Fedosiukas ir Skirgailė Žalimienė.
Pasak Komisijos pirmininko V. Lepeškos, šiuo metu vienas pagrindinių Komisijos tikslų yra kuo labiau spartinti pretendentų į teisėjus atrankos procesą, taip pat didelis dėmesys bus skiriamas pretendentų į teisėjus atrankų objektyvumui.
Komisija yra Prezidento patariamoji institucija, kuri šalies vadovei padeda formuoti teisėjų korpusą. Skirdama teisėjus, Prezidentė atsižvelgia į Komisijos rekomendacijas, taip pat su kiekvienu kandidatu į teisėjus susitinka asmeniškai.
Siekiant užtikrinti objektyvią, skaidrią ir kokybišką teisėjų atranką Komisijos veiklą trejus metus vykdo 4 visuomenės atstovai ir 3 teisėjai.

Atgal