VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Teisė ir teisingumo vykdymas

04 29. Ar ilgai pakęsime korupciją?

Inga Volskytė

Politikos apžvalgininkė

Prezidentė, paskelbusi atkaklią kovą su neregėtai išsikerojusia valdžios sluoksniuose ir teisėtvarkos struktūrose korupcija, šiandien viena neįstengia priversti biurokratijos protingai, sąžiningai, dorai ir teisingai atlikti savo pareigas.

Tikriausiai Prezidentei žinotina konkretūs faktai ir apie Lietuvos Apeliacinio teismo teisėjos Audronės Jarackaitės darbą.

Lietuvos apeliacinio teismo darbuotoja Giedrė Norvilienė vakar telefonu redakcijai paaiškino, kad šios bylos pranešėja teisėja Audronė Jarackaitė dar tik redaguoja 2011 metų balandžio 28 d. skelbtą bylos Nr.2-1126/11  nutartį, kuria dar kartą patenkintas VMI skundas, o keisčiausia tai, kad ši teisėja baigs redaguoti nutartį tik gegužės mėnesio pradžioje. Tada 2011 m. gegužės 2 d., pirmadienį, ir bus galima tą nutartį gauti susipažinimui, nes Vilniaus apygardos teismo teisėjos Jadvygos Mardosevič priimta nutartis naikintina.

Kita svarbi faktinė aplinkybė, kad šioje byloje yra teisėjas Vygintas Višinskis, jau trečią sykį paskiriamas nagrinėti kreditoriaus Vilniaus apskrities VMI skundus ir trečią sykį išsprendžia skundus Valstybinės mokesčių inspekcijos naudai. Todėl susidaro įspūdis, kad, užuot vyravus teisingumui, klesti šališkumas. Ir ši byla tarsi užburtu ratu siunčiama dar kartą nagrinėti Vilniaus apygardos teismui iš naujo - nesuprantami sveiku protu dalykai.

Manyčiau, kad visus Vilniaus apskrities VMI veiksmus galima vertinti kaip sąmoningą bankroto bylos užbaigimo vilkinimą, siekiant sudaryti bankroto administratoriui galimybę ilgą laiką gauti nepagrįstai didelę pinigų sumą kreditorių sąskaita, nes ši byla tęsiasi jau šešti metai ir pabaigos dar nematyti...

Ar ilgai dar pakęsime tokią korupciją prieš paprastą žmogų?

Atgal