VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Teisė ir teisingumo vykdymas

09.05. D. Beinoravičiui atsiėmus savo kandidatūrą, Valstybinės duomenų apsaugos inspekcijos vadovo bus ieškoma toliau

Teisingumo ministrės Mildos Vainiutės teiktas kandidatas į Valstybinės duomenų apsaugos inspekcijos (VDAI) vadovus Darijus Beinoravičius pranešė, kad atsiima savo kandidatūrą, teigiama Teisingumo ministerijos pranešime. 

"Esu dėkingas Premjerui ir ministrei už pareikštą pasitikėjimą mano asmeniu ir mano kompetencija. Tačiau dėl tam tikrų subjektyvių interpretacijų žiniasklaidoje bei mano noro kuo greičiau užkirsti kelią galimoms spekuliacijoms šia tema, tikiuosi, kad mano atsisakymas vadovauti inspekcijai išsklaidys bet kokį nepagrįstą šešėlį nuo mane į šias pareigas teikiančių institucijų", - teigia D. Beinoravičius.
Mykolo Romerio universiteto profesorius, Lietuvos mokslo tarybos narys į inspekcijos vadovus buvo siūlomas ministrės teikimu. Jis buvo pasirinktas vietoje šiuo metu laikinai inspekcijai vadovaujančios Dijanos Šinkūnienės.
Teisingumo ministrė M. Vainiutė atsisakė į vadoves teikti ilgametę inspekcijos vadovo pavaduotoją, nurodydama, kad dėl jos darbo sulaukta skundų, institucijos veiklos rezultatai nėra geri, kolektyvas susiskaldęs. D. Šinkūnienė beveik pusmetį ėjo inspekcijos vadovės pareigas, kai atsistatydino buvęs vadovas Algirdas Kunčinas, tačiau per šį laikotarpį jai nepavyko pademonstruoti, kad jai vadovaujant inspekcijoje galimi spartūs teigiami pokyčiai. 
Į VDAI vadovo pareigas buvo surengtos dvi atrankos, bet jos nesulaukė didelio susidomėjimo - ministrė turėjo rinktis iš dviejų kandidatų.
"Neturiu jokių abejonių dėl Beinoravičiaus tinkamumo eiti šias pareigas, tačiau gerbiu jo apsisprendimą. Negaliu neatsižvelgti į jo pateiktus motyvus. Tikiu, kad šis jo žingsnis bei viešojoje erdvėje pateikti vertinimai nesukels neigiamų pasekmių jo karjeros siekiams ateityje. Į atsakingas pareigas teikiau pretendentą, su kuriuo teko kartu dirbti, kurį asmeniškai pažinojau ir kurio žinios bei kompetencija nekėlė jokių abejonių", - pažymėjo ministrė M. Vainiutė.
Valstybinės duomenų apsaugos inspekcijos vadovo paieška bus tęsiama toliau. Inspekcijos vadovą Vyriausybė skiria teisingumo ministro teikimu.
Teisingumo ministerija pradėjo pavaldžių institucijų pertvarką ir siekia, kad visi konkursai ir atrankos į vadovaujančias pareigas būtų skaidrūs ir nekeltų abejonių. "Tikiu, kad sugebėsime rasti tokių kandidatų, kurie gebės ryžtingai atlikti būtinas pertvarkas ir spręsti įsisenėjusias problemas. Turime vienintelį tikslą - valdžios įstaigos turi veikti skaidriai ir efektyviai", - sako ministrė. 
D. Beinoravičius į Valstybinės duomenų apsaugos inspekcijos vadovus teisingumo ministrės teikimu buvo siūlomas rugpjūčio pabaigoje. Žiniasklaidoje pasirodė abejonių, kad ministrė į institucijos vadovus siūlo asmenį, su kuriuo anksčiau yra dirbusi Prezidento kanceliarijoje ir universitete. Vyriausybė nespėjo priimti sprendimo dėl šio kandidato, tačiau Premjeras pareiškė, kad nemato jokių priežasčių, kodėl ministrė negalėtų teikti D. Beinoravičiaus kandidatūros.

Atgal