VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Teisė ir teisingumo vykdymas

01.05. Utenos rajono meras A.Katinas pripažintas kaltu

Panevėžio apygardos teismas Utenos rajono savivaldybės merą Alvydą Katiną pripažino kaltu dėl piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi ir skyrė 8,4 tūkst. eurų baudą.

A. Katinas. Stasio Žumbio nuotr.

Kartu su juo buvo teisiama buvusi ministro pirmininko sekretoriato vadovė Džiuljeta Žiugždienė, kuri pripažinta kalta dėl dokumentų klastojimo. Dėl nusikalstamu būdu gauto turto legalizavimo, piktnaudžiavimo tarnyba ir turto iššvaistymo ji išteisinta. Teismas skyrė D. Žiugždienei 4,7 tūkst. eurų bauda.

Ikiteisminį tyrimą šioje byloje atliko Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Panevėžio valdybos pareigūnai, o jam vadovavo Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras.

Kaltinimai A. Katinui ir D. Žiugždienė sietini su vienos bendrovės neatlygintinai atliktu privataus gyvenamojo namo remontu.

Pagal ikiteisminio tyrimo metu surinktus duomenis, meras, naudodamasis savo statusu ir įtaka, galimai pareikalavo, kad viena bendrovė neatlygintinai suremontuotų tuometės ministro pirmininko sekretoriato vadovės D. Žiugždienės ir jos dukters namą, esantį Utenos rajone. Manoma, kad namo remontas kainavo ne mažiau kaip 6,5 tūkst. eurų.

STT pareigūnų surinktais duomenimis, D. Žiugždienė, siekdama nuslėpti nusikalstamą veiką parengė netikrą dokumentą, į jį įrašė žinomai tikrovės neatitinkančią informaciją ir šį dokumentą pateikė bendrovei.

Atgal