VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Teisė ir teisingumo vykdymas

12 20. R. Baranauskas ir V. Antonovas teismui skundžia sprendimą dėl jų suėmimo

Kazimieras Kučinskas

Buvę banko SNORAS akcininkai Vladimiras Antonovas ir Raimundas Baranauskas mano, kad Vilniaus miesto 2 apylinkės teismas lapkričio 22 dienos nutartimi nepagrįstai jiems skyrė suėmimą ir prašo jį panaikinti. Šį finansiniais nusikaltimais įtariamų buvusių SNORO vadovų skundą Vilniaus apygardos teismas (VAT) nagrinės antradienį.

 Kiekvienam įtariamųjų skundui išnagrinėti VAT teisėja Regina Pocienė turės po pusvalandį. Pirmasis bus nagrinėjamas V. Antonovo skundas, antrasis - R. Baranausko, jų interesams atstovaus advokatai.

 Londono Vestminsterio magistrato teisme sprendžiama, ar išduoti Lietuvos teisėsaugai pagal Europos arešto orderį (EAO) ieškomus verslininkus V. Antonovą ir R. Baranauską, primena ELTA. Penktadienį vykusiame teismo posėdyje nuspręsta, kad paruošiamasis bylos nagrinėjimas vyks kovo 22-23 dienomis. Iš esmės byla bus atversta gegužės 8-18 dienomis. Tada į posėdžius bus kviečiami ir 6 liudininkai, iš jų pusė - finansų ekspertai.

 Buvę pagrindiniai bankrutavusio banko SNORO akcininkai Rusijos pilietis V. Antonovas, turėjęs 68,1 proc. banko akcijų, ir Lietuvos pilietis R. Baranauskas, turėjęs 25,3 proc. akcijų, lapkričio pabaigoje buvo sulaikyti Londone pagal Lietuvos prokurorų išduotą Europos arešto orderį.

 V. Antonovas ir R. Baranauskas pripažinti įtariamaisiais dėl turto pasisavinimo stambiu mastu, dokumentų klastojimo, o R. Baranauskas - ir dėl apgaulingo buhalterinės apskaitos tvarkymo, piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi.

 Sulaikytieji Londono teismo sprendimu buvo paleisti už užstatą, V. Antonovas - už 300 tūkst. litų, R. Baranauskas - už 800 tūkst. litų, abu privalo nustatytu laiku registruotis policijoje. Iš abiejų vyrų paimti asmens dokumentai ir gauti pažadai neišvykti iš Jungtinės Karalystės.

 Teisėsaugininkai jau areštavo 300 mln. litų vertės buvusių banko pagrindinių akcininkų bei su jais susijusių asmenų turto Lietuvoje ir užsienyje.

Atgal