VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Teisė ir teisingumo vykdymas

06 19. Viešas laiškas akcininkui Sauliui Karosui

Gerbiamas UAB „Medicinos bankas“akcininke,
Jūs turite išgirsti, Jūs turite atsiliepti, Jūs turite nedelsiant priimti sprendimą ir nušalinti visą banko tarybą, valdybą, juristus.
Esu ilgametis banko klientas, tai kodėl Jūsų paskirti atsakingi darbuotojai veda banką prie bankroto? Jūs gyvenate ne Lietuvoje. Kai atvykstate, Jums pateikta informacija iškraipoma, Jūsų turtas skandinamas kažkokioje nežinomybės jūroje. Jūsų, kaip akcininko, turtas pakabintas ant skustuvo ašmenų. Jūs - garbingo kompozitoriaus Juozo Karoso vaikaitis. Aš jį pažinojau ir Jūsų mamą taip pat. Kiek daug Lietuvoje motinų, kurios nuolat trokšta savo vaikams gero, iš paskutiniųjų stengiasi padėti ir padeda jiems kuo tik gali. Bet Jūsų mama ne viską suvokia, kas dedasi „Medicinos banke“Pamėnkalnio g.40. Kai Gintaras Treinys tapo UAB „Medicinos bankas“valdybos pirmininku, tokiam pokyčiui nepritariau, neištiesiau tam rankos. Šis žmogus neturi nei kompetencijos, nei teisingos nuojautos ir daro vieną po kitos labai dideles klaidas. Jūs - verslininkas, bankininkas, Jūs turite įsiklausyti ir pripažinti savo apsirikimą - žmonės, kuriais Jūs pasitikėjote ir kurie jau seniai paskirti Jūsų geranoriškumu ir pasitikėjimu į svarbias pareigas, nepriima naudingų bankui sprendimų, o tik ima atlyginimą, ir tikriausiai ne pagal privalomą darbą.
Jau ne kartą įsitikinęs ir visiškai nusivylęs noriu padėti Jums kaip sąžiningas klientas, pastebėjęs vis didėjantį finansinį neveiklumą. Darbuotojai negeba pasirinkti teisingos krypties, o regis, tereikia tik ryžtingų ir protingų pastangų.
Bankas nedidelis, aš Jums galėčiau padėti. Aš ne tik pažįstu tuos žmones, bet ir regiu jų neveiklumą. Tai mane tiesiog verčia per valstybės laikraštį „Lietuvos Aidas“viešai į Jus kreiptis. Jums atvykus į Lietuvą, norėčiau išdėstyti savo požiūrį į Jūsų paskirtus vadovus ir pasiūlyti naują aritmetiką, sumanymų dėl kompetentingo kolektyvo darbo, lemiančio ir „Medicinos banko“ateitį.
Labai keistai pasijutau po užvakarykščio susitikimo „Medicinos banko“antrame aukšte. Gintaro Treinio teko laukti apie valandą, o pačius nuoširdžiausius, rimčiausius mano pasiūlymus jis atmetė, kalbėjo šiurkščiai. Panašu, kad jam visai neįdomūs realūs naudingi siūlymai, jis nemato perspektyvos, apskritai nenori įsiklausyti į gera linkinčius ketinimus, neatsako į raštu pateiktus labai rimtus finansiškai pagrįstus siūlymus.
Pagyvensim – pamatysim, rezultatus, plaukiančius bedugnėn. Reikia kuo greičiau sustabdyti!
Redakcijai šio kreipimosi autoriaus pavardė žinoma.

Nuorašas – Nepaprastajam ir įgaliotajam ambasadoriui Šveicarijos Konfederacijoje dr. Jonui Rudalevičiui.

Atgal