VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Teisė ir teisingumo vykdymas

06 27. N. Venckienė pasiprašė atleidžiama

Gavusi Kauno apygardos teismo teisėjos Neringos Venckienės prašymą atleisti iš pareigų savo noru Prezidentė Dalia Grybauskaitė pasirašė dekretą, kuriuo kreipėsi į Teisėjų tarybą patarimo dėl teisėjos atleidimo iš pareigų.

Teisėja N. Venckienė pateikė prašymą atleisti iš pareigų savo noru nuo 2012 metų liepos 2 dienos.

Jau antradienį, Seimui panaikinus jos teisinę neliečiamybę, teisėja N. Venckienė pareiškė pati atsisakysianti teisėjos darbo ir sieksianto Seimo narės mandato.

"Iš esmės aš jau buvau apsisprendusi, kad po dienos ar dviejų aš pati parašysiu prašymą išeiti iš teisėjos pareigų. (...) Aš jau dirbti negaliu, vadovaujant Kryževičiui man tikrai nėra jokių galimybių", - po balsavimo Seime dėl jos teisinės neliečiamybės panaikinimo žurnalistams sakė N. Venckienė.

N. Venckienė patvirtino, kad savo ateitį sieja su politika ir turi ketinimų siekti Seimo narės mandato. "Drąsos kelias" buvo pagrindas formuoti "Lietuvos sąrašą", - sakė ji.

Ji užtikrino, kad nesivaržys dėl mandato su laikinosios tyrimo komisijos pirmininku Evaldu Jurkevičiumi, nes E. Jurkevičius jai ne kandidatas.

N. Venckienė neatskleidė, kurioje apygardoje sieks patekti į Seimą. "Jurkevičius man tikrai ne kandidatas, aš dalyvausiu toje (apygardoje, - ELTA), su kuriuo gali varžytis. Bet kur aš galiu varžytis, manau, čia jokio skirtumo", - svarstė teisėja.

Kalbėdama su žurnalistais Seimo priimto sprendimo ji nedramatizavo ir pakartojo esanti nekalta. "Aš nesu kalta, aš net neabejoju, praeis dveji (...), penkeri metai ir paaiškės, kas kalti pedofilijos byloje ir kas kalti gegužės 17 d. Čia ne pabaiga, viskas paaiškės. Iš esmės į galvą neimu, čia ne brolį laidoti ir ne mergaitę prievartą ištempti, aš panašaus sprendimo ir tikėjausi", - sakė N. Venckienė.

Antradienį Seimas, patenkindamas generalinio prokuroro prašymą, sutiko, kad Kauno apygardos teismo Civilinių bylų skyriaus teisėja N. Venckienė būtų patraukta baudžiamojon atsakomybėn, suimta ar kitaip suvaržyta jos laisvė.

Antradienį už tokį laikinosios tyrimo komisijos pateiktą rezoliucijos projektą balsavo 73 Seimo nariai, 20 buvo prieš, 9 parlamentarai susilaikė.

Pasak Seimo Pirmininkės Irenos Degutienės, sprendžianti, kas įvykdė nusikaltimą, o kas - ne, ir jame priimtas sprendimas naikinti teisinę neliečiamybę teisėjai N.i Venckienei jos nenuteisia, o kaip tik sudaro galimybę teisėjai apginti save teisiniu būdu

"Seimas priėmė tokį sprendimą. kuris iš tiesų leidžia teisėjai apginti save ir savo tiesą teisiniu keliu, atsakant į jai iškeltus kaltinimus. Man atrodo, čia ir yra tas dalykas, apie kurį aš jau ne kartą esu kalbėjusi, ir mes niekaip kažkaip nenorim to suprasti: Seimas tikrai nėra teismas, kuris sprendžia, ar asmuo yra kaltas ar nekaltas, ar teisėjos Venckienės atžvilgiu, ar prieš tai buvusio kito teisėjo atžvilgiu, ar Seimo narių atžvilgiu", - trečiadienį interviu "Žinių" radijui sakė Seimo vadovė.

I. Degutienė pabrėžė visada balsuojanti už asmens teisinės neliečiamybės panaikinimą, kai tik Seime keliamas toks klausimas, nes tik tai suteikia galimybę išsiaiškinti, ar jis tikrai padarė nusikaltimą, ar ne.

Atgal