VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Teisė ir teisingumo vykdymas

07 10. Bus pristatytos Lietuvos pastangos stiprinti žmogaus teisių apsaugą

 

Mingailė Jonaitytė

 

Užsienio reikalų viceministrės Astos Skaisgirytės Liauškienės vadovaujama delegacija liepos 10-11 dienomis Ženevoje vyksiančioje Jungtinių Tautų Žmogaus teisių komiteto 105-ojoje sesijoje pristatys Lietuvos trečiąjį periodinį pranešimą pagal Tarptautinį pilietinių ir politinių teisių paktą.

 Tarptautinis pilietinių ir politinių teisių paktas apima teisės į gyvybę, į teisingą teismą, asociacijos teisės, kankinimų draudimo ir kitus klausimus.

 Lietuvos delegacija pristatys naujausius teisės aktų pakeitimus, skirtus kovoti su smurtu artimoje aplinkoje, informuos apie probacijos įstatymą bei numatytą įkalinimo įstaigų modernizavimą, Lietuvos pastangas stiprinti žmogaus teisių apsaugą bei valstybės institucijų veiklą, skirtą užtikrinti prisiimtų tarptautinių įsipareigojimų įgyvendinimą.

 Lietuva prie Tarptautinio pilietinių ir politinių teisių pakto prisijungė 1991 metų kovo 12 dieną. Prie jo prisijungusios valstybės privalo periodiškai teikti pranešimus Jungtinėms Tautoms apie pakto nuostatų įgyvendinimą ir dalyvauti šių pranešimų svarstyme Žmogaus teisių komitete.

 Iš Lietuvos tarptautinių įsipareigojimų kylantis pranešimo pristatymas Žmogaus teisių komitete yra labai svarbus procesas, nes jo rezultatais vėliau remiamasi vertinant žmogaus teisių padėtį Lietuvoje.

 Delegacijoje taip pat yra atstovai iš Teisingumo, Kultūros, Socialinės apsaugos ir darbo, Vidaus reikalų, Sveikatos apsaugos ir Užsienio reikalų ministerijos, Generalinės prokuratūros bei Žurnalistų etikos inspektoriaus tarnybos.

Atgal