VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Teisė ir teisingumo vykdymas

Vietoj pašalpos – amžiaus apiplėšimas

2011 01 07

Inga Volskytė

Politikos apžvalgininkė

Kasdieniai Andriaus Kubiliaus postringavimai apie vis palankesnių verslui sąlygų sudarymą ir toliau išlieka cinizmo viršūnės miglose. Tuo spėja įsitikinti beveik kiekvienas, panorėjęs imtis smulkaus verslo bei išsilaisvinti nuo socialinių pašalpų centro durų varstymo.

Esmė ta, kad šių minčių autorė, turėdama tikslą papildyti biudžetą mokesčiais, dar pradinėje verslo stadijoje buvo beveik sužlugdyta. Pasirodo, kad susirgus įmonės savininkei, neteko ne tik ligos pašalpos, bet dar liko skolinga valstybei. Jai valdžia neva bus uždraudus sirgti, o palikusi tik pareigą būti aktyvia mokesčių mokėtoja.

Negana to, individualaus verslo savininkė liko be pensijos, o nuo sąskaitos banke nurašyta visa 645 Lt dydžio pensija ir dar liko skolinga valstybei. Akivaizdu, kad esant tokiai nelogiškai įstatyminei bazei, kiekvienam, panorėjusiam imtis individualaus verslo, rankos išsukamos jau pirminėje stadijoje. Belieka tik susidėti būtiniausius daiktus ir traukti į artimiausią geležinkelio ar aerouosto stotį ir išvykti ten, kur palankesnės verslui sąlygos.

Atgal